چرا ممنوع الخروج شدم؟ [تمام دلایل ممنوع الخروجی]

چرا ممنوع الخروج شدم؟ ممنوع الخروج هستم یا نه ؟ این‌ها سوال هاییست که ممکن است یک روزی به سراغ شما هم بیایند. ممکن است روزی با ثبت نام در بهترین تورهای خارجی یا مراجعه به فرودگاه برای سفر به خارج از کشور، متوجه شوید که ممنوع الخروج شده‌اید. اما این سوال برای شما ایجاد می‌شود که چرا ممنوع الخروج شدم؟

ممنوع الخروجی به دلایل مختلف ممکن است رخ دهد و شما باید قبل از اقدام به خرید بلیط و پرواز به خارج از کشور ، استعلام ممنوع الخروجی بگیرید. در ادامه با دلایل مختلف ممنوع الخروج شدن و روش های استعلام ممنوع الخروجی آشنا می شوید.

از کجا بفهمیم که ممنوع الخروج شده ایم ؟

طبق قوانین وضع شده در کشور ممکن است شما به دلایل مختلفی ممنوع الخروج شوید. البته گاهی اوقات این ممنوع الخروجی می تواند مشکل بزرگی نباشد و خیلی سریع رفع شود. اما برای رفع شدن مشکل ، شما قبل از هر چیزی باید دلیل ممنوع الخروج شدن خود را بیابید.

در گذشته برای استعلام ممنوع الخروجی، باید به اداره گذرنامه مراجعه می کردید و زمان زیادی صرف این کار می شد. اما امروزه برای رسیدن به پاسخ این سوال که چرا ممنوع الخروج شدم؟ شما به دو روش می توانید عمل کنید.

نحوه استعلام ممنوع الخروجی
بهترین روش های استعلام ممنوع الخروجی
  • استعلام اینترنتی ممنوع الخروجی

در این روش شما کافیست در اینترنت سرچ کنید چرا ممنوع الخروج شدم ؟ ، تا سایت‌های مختلفی شما را راهنمایی کنند . اما سایت استعلام ممنوع الخروجی با کد ملی ، ” exitban.ssaa.ir ” می باشد و باید برای استعلامات لازم به آن مراجعه کنید.  از طریق این سایت می توانید به راحتی به پاسخ سوالتان برسید و علت ممنوع الخروجی خود را بدست آورید. همچنین با اپلیکیشن‌های آنلاینی مثل برنامه‌ی تاپ ، می توانید این استعلام را دریافت کنید.

  • استعلام ممنوع الخروجی پلیس 10

اگر به اینترنت دسترسی ندارید و یا با سرچ اینترنتی بیگانه هستید ، می توانید از استعلام ممنوع الخروجی پلیس +10 استفاده کنید. شما با مراجعه به دفاتر پلیس به اضافه 10 می توانید بفهمید که ممنوع الخروج هستید یا نه و اصلا چرا ممنوع الخروج هستید و علت آن را بیابید.

چرا ممنوع الخروج شدم؟ (دلایل ممنوع الخروجی)

دلایل ممنوع الخروجی در کشور ما متفاوت است . بعضی از این دلایل به جنسیت فرد بستگی دارد و شامل تمام افراد نمی شود. در ادامه با علل مختلف ممنوع الخروجی و روش های حل این مشکلات آشنا می شوید.

ممنوع الخروجی کیفری

احتمالا اگر دارای پرونده مفتوح کیفری هستید ، از خودتان نمی پرسید چرا ممنوع الخروج شدم؟ ، چون یکی از ساده ترین و واضح ترین دلایل منع خروج شامل شما شده است. طبق ماده 188 قانون اساسی ، تا هنگامی که متهم قابل دسترسی نباشد ، بازپرس پرونده می تواند منع خروج متهم را ابلاغ کند.

در صورتی که متهم در بازپرسی حضور پیدا کند و دستور ترک یا منع تعقیب از طرف بازپرس صادر شود ، ممنوع الخروجی کیفری رفع می شود.

ممنوع الخروجی کیفری تا 6 ماه اعتبار داشته و پس از آن با نظر بازپرس پرونده ، قابل تمدید است. در صورتی که منع خروج تمدید نشود ، پس از 6 ماه خود به خود این ممنوع الخروجی رفع می گردد.

شرایط و دلایل ممنوع الخروجی
بررسی کامل شرایط و دلایل ممنوع الخروجی

ممنوع الخروجی مهریه

اگر مردی در آستانه طلاق هستید و به دنبال سفر خارجی می باشید، قبل از رزرو بلیط باید در مورد ممنوع الخروجی مهریه مطالبی را بدانید، تا بتوانید اقدام به رفع این ممنوعیت نمایید.همچنین اگر خانمی هستید که قصد ممنوع الخروج کردن همسرتان را به علت عدم پرداخت مهریه دارید باید ادامه این مطلب را مطالعه کنید. ممنوع الخروجی مهریه را از دو نگاه باید بررسی کنیم . 

  • اقدام به ممنوع الخروجی توسط زوجه

اگر به خاطر عدم پرداخت مهریه توسط شوهر ، می خواهید او را ممنوع الخروج کنید ، باید با سند رسمی ازدواج ، از طریق اداره ثبت اسناد مطالبه مهریه نمایید.

پس از مراجعه و مطالبه مهریه از دفتر ثبت اسناد ، باید به دفتر ازدواجی که عقدتان در آن ثبت شده است مراجعه کنید و درخواست صدور اجرائیه نمایید. بعد از صدور اجرائیه به دفتر ثبت اسناد مراجعه کنید و از این طریق همسر خود را ممنوع الخروج کرده و اموال او را توقیف کنید.
  • اقدام به رفع منع خروج توسط زوج

حال اگر بخواهیم از دید آقایان به مسئله نگاه کنیم باید به دنبال رفع ممنوع الخروجی به علت عدم پرداخت مهریه باشیم. احتمالا اگر مهریه را پرداخت نکرده اید ، در صورت مواجهه با ممنوع الخروجی از خودتان نمی پرسید چرا ممنوع الخروج شدم؟ ، و لازم به استعلام نیست ، چون شما یک ممنوع الخروج مهریه محسوب می شوید.

شما در این صورت باید اقدامات لازم جهت رفع ممنوع الخروجی خود را انجام دهید. رفع ممنوع الخروجی فقط در چند حالت ممکن است رخ دهد. اگر شما بدهی خود را پرداخت کنید یا همسر شما از درخواست ممنوع الخروجی منصرف شود ، این منع خروج برطرف می گردد. همچنین یکی دیگر از راه ها سپردن وثیقه مناسبی به دادسرا می باشد که منجر به رفع ممنوع الخروجی شما می شود.

ممنوع الخروجی مالیاتی

اگر شما بیش از سقف مجاز قانونی ، به اداره مالیات بدهی داشته باشید ، دچار ممنوع الخروجی مالیاتی می شوید. در نظر داشته باشید که هر فردی که بدهی مالیاتی داشته باشد ، ممنوع الخروج نمی شود و این ممنوع الخروجی تحت شرایطی رخ می دهد. طبق ماده 202 قانون که در سال 1394 اصلاح شده است ، وزارت اقتصاد و دارایی می تواند تحت شرایط زیر ، مودیان مالیاتی را ممنوع الخروج کند :

  • اگر بدهی مالیاتی شخص حقوقی تولیدی، از 20 درصد سرمایه ثبت شده‌ی آن شرکت بیشتر باشد
  • مبلغ بدهی اشخاص حقوقی تولیدی از 500 میلیون تومان بیشتر باشد
  • اگر بدهی مالیاتی شخص حقیقی تولیدی یا اشخاص حقوقی از 10 درصد سرمایه ثبت شده بیشتر باشد
  • اگر بدهی مالیاتی شخص حقیقی تولیدی یا اشخاص حقوقی از 200 میلیون تومان بیشتر باشد
  • اشخاص حقیقی غیر‌تولیدی ، در صورت داشتن بیش از 10 میلیون تومان بدهی مالیاتی ، ممنوع الخروج می شوند

رفع ممنوع الخروجی مالیاتی

در صورتی که دچار ممنوع الخروجی مالیاتی شدید ، می توانید از روش های زیر اقدام به رفع این موضوع کنید :

  • پرداخت بدهی مالیاتی :

بدهی مالیاتی خود را به طور کامل تسویه نمایید تا موفق به رفع ممنوع الخروجی خود شوید.

  • باطل کردن برگ تشخیص قطعی مالیات :

شما باید در هنگام اعتراض به مالیات ، به دنبال ابطال برگ تشخیص مالیات به موجب رای هیئت حل اختلاف باشید. به این صورت می توانید ممنوع الخروجی خود را باطل کنید.

  • سفر به حج واجب :

اگر مودی مالیاتی عازم سفر به حج واجب باشد ، طبق شرایطی می تواند موقتا ممنوع الخروجی خود را رفع کند. در این شرایط ، علاوه بر قرار وثیقه مناسب ، با بررسی مراجع مربوطه باید مشخص شود که مودی توانایی پرداخت بدهی مالیاتی را ندارد.

رفع و جلوگیری از ممنوع الخروج شدن
آشنایی با روش های پیشگیری از ممنوع الخروج شدن

ممنوع الخروجی همسر

علاوه بر عدم پرداخت مهریه ، مسائل دیگری ممکن است ممنوع الخروج همسر را در پی داشته باشد. زن و شوهر می توانند از طرق مختلف یکدیگر را ممنوع الخروج کنند. در این راستا باید ممنوع الخروجی همسر را هم از دو نگاه بررسی کنیم .

  • ممنوع الخروجی زوج (شوهر) :

زوجه می تواند همسر خود را علاوه بر عدم پرداخت مهریه ، به دلیل عدم پرداخت نفقه هم ، ممنوع الخروج کند. البته این موضوع در اختیار بازپرس می باشد و ممکن است در صورت ترک انفاق ، حکم دیگری را صادر کند.

  • ممنوع الخروجی زوجه (زن) :

احتمالا یکی از مهمترین و معروف ترین دغدغه هایی که برای بانوان ایرانی در سفرهای خارجی پیش می آید ، اجازه شوهر برای خروج از کشور می باشد. زوجه باید برای دریافت گذرنامه ، اجازه نامه کتبی از همسر خود داشته باشد.

البته ممنوع الخروجی ، سلب حقوق شهروندی محسوب می شود و نیاز به دستور قضایی دارد. در صورت عدم ارائه ادله‌ی لازم از طرف شوهر و اقدام به ممنوع الخروجی بی دلیل ، زن می تواند از شوهر خود شکایت کند.

ممنوع الخروجی سربازی

یکی از محدودیت هایی که در صورت عدم گذراندن دوره سربازی ، به آن دچار می شوید ، ممنوع الخروجی سربازی است. اگر شما به سن قانونی و مشمولیت سربازی رسیدید ، اما به خدمت سربازی اعزام نشدید ، ممنوع الخروج شده و اجازه خروج از کشور را نخواهید داشت. همچنین در طول دوره خدمت و تا قبل از دریافت کارت پایان خدمت ، شما نمی توانید از کشور خارج شوید.

البته استثنائاتی در مورد این موضوع وجود دارد . شما می توانید با گذاشتن وثیقه با میزان ارزشی که هر سال تعیین می شود ، به سفرهای زیارتی ، علمی ، مطالعاتی ، ادامه تحصیل و … بروید. در وب سایت همیار تریپ می توانید با کارشناسان حرفه ای در این زمینه مشورت نمایید.

 

سوالات متداول

با مراجعه به سایت exitban.ssaa.ir ، و با استفاده از کد ملی می توانم بفهمم که ممنوع الخروج هستم یا نه

 

رفع ممنوع الخروجی کار پیچیده ای نیست و فقط باید پس از استعلام از راه های مختلفی که گفته شد ، با توجه به علت ممنوع الخروجی ، به مراجع قانونی مربوطه مراجعه کنید تا پس از چند روز رفع ممنوع الخروجی حاصل شود.

نظرتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.