دلیل خاص بودن معماری عمارت هشت بهشت اصفهان چیست؟

 

اصفهان یکی از زیباترین شهرهای ایران است که بازدید از جاذبه های گردشگری آن می توانید تا مدت ها در خاطر شما باقی بماند. آثار تاریخی این شهر می تواند هر گردشگری را به حضور در اصفهان ترغیب کند. کاخ هشت بهشت یکی از زیباترین جاذبه های گردشگری اصفهان است که در این مطلب از همیار تریپ به معرفی ان می پردازیم پس در ادامه همراه ما باشید.

معماری کاخ هشت بهشت اصفهان

معماری هشت بهشت، به شیوه اصفهانی و به صورت یک هشت ضلعی (هشت پهلو) ساخته شده است. اتاق های فراوان و تو در تو و تزیینات بسیار تماشایی آن از شاخصه های این عمارت به شمار می آید. کاخ هشت بهشت همان گونه که گفتیم در گذشته در میان باغی بزرگ بنا شده بود که اکنون به شکل پارکی درآمده است. نخستین چیزی که در مواجه با عمارت هشت بهشت توجه شما را به خود جلب می کند چند وجهی بودن آن و تالارهای متعددی است که بنا را احاطه کرده اند. کاخ هشت بهشت دو متر بالاتر از سطح زمین ساخته و پله های آن طوری طراحی شده است که بتوان از هر سمت عمارت به قسمت های بالایی و پایینی آن رفت و آمد کرد.

معماری کاخ هشت بهشت اصفهان
معماری کاخ هشت بهشت اصفهان

چشم انداز کاخ هشت بهشت

این بنا چهار نمای اصلی دارد و در هر نمای آن یک ایوان به چشم می خورد. ایوان اصلی بنا در سمت شمالی آن واقع شده است؛ اما استخری که امروزه در ضلع شرقی هشت بهشت وجود دارد باعث شده تا این سمت، به نمای اصلی تبدیل شود. این ایوان ها، فضاهای میانی کاخ با ارتفاع دو طبقه و همچنین حوض و فضای نیمه بازِ عمارت بر این دلالت دارد که معماری کاخ برون گرا و تابستان نشین است. بسته به اینکه از کدام بخش کاخ وارد آن شوید، قسمت ها و نماهای مختلفی از ساختمان در برابر شما قرار می گیرد.

تزئینات خاص عمارت هشت بهشت 

کلیت بنا همان گونه که گفتیم هشت ضلعی ست و بر چهار پایه که فرم هشت ضلعی دارند، قرار گرفته است. بخش مرکزی عمارت به شکل 4 صفحه (4 سکویی، 4 ایوانی) ساخته شده است و ایوان آن رو به شمال قرار دارد. در میان این بخش حوضی هشت ضلعی به چشم می خورد و هشت اتاق در چهار سمت آن در دو طبقه، این قسمت را احاطه کرده اند. سقفی که این بخش را می پوشاند با مقرنس های گچی خوش رنگ و خوش طرح و آینه کاری های ظریف در میان کارهای چوبی آراسته شده است. اتاق های بنا در طبقه اول در 4 گوشه عمارت قرار دارند و با تزییناتی از گچبری و نقاشی پوشیده شده اند.

تزئینات خاص عمارت هشت بهشت 
تزئینات خاص عمارت هشت بهشت

معماری طبقه دوم عمارت هشت بهشت

طبقه دوم به وسیله راهروها و اتاق های متعدد، به بخش های مختلف تقسیم شده است که هر کدام تزیینات خاص خود را دارند. در برخی از آنها حوض های آب و در برخی دیگر بخاری های دیواری به چشم می خورد. آینه کاری های فراوان دیوارهای این بخش ها را پوشانده است و سقف های شان نیز با موزاییک هایی عالی و زیبا آراسته شده اند. در هر کدام از این بخش ها درها و پنجره هایی با چوب های خاتم کاری شده به چشم می خورد که هنر به کار رفته در ساخت کاخ هشت بهشت را به حد اعلا رسانده اند. در نهایت نیز دالان ها و غلام گردشی هایی بسیار زیبا و هماهنگ اتاق های کاخ را احاطه کرده اند و بر زیبایی ساختمان افزوده اند.

بیشتر بخوانید: عمارت عالی قاپو اصفهان؛ عمارتی شگفت انگیز از دوره صفویه!

نگاهی به دلیل خاص بودن معماری عمارت هشت بهشت 

به طور کلی آنچه معماری و طراحی ساخت کاخ هشت بهشت را متمایز و خاص می کند ارتباطی ست که در میان فضاها و قسمت های مختلف آن وجود دارد و باعث شده تا عمارت هشت بهشت در عین تنوع و گوناگونی و تعدد فضا، وحدت و یکپارچگی و تزیینات چشمگیر و ویژه ای داشته باشد.

بهترین زمان بازدید از کاخ هشت بهشت اصفهان

فصل بهار بهترین زمان سفر به شهرهای مرکزی و گرم ایران است. در این فصل درختان سرسبز همچون نگینی در باغ می‌درخشند. اواخر تابستان و اوایل پاییز نیز به دلیل خنکی هوای باغ اطراف عمارت زمان مناسبی برای بازدید به شمار می‌آید.

بازدید از کاخ هشت بهشت اصفهان
بازدید از کاخ هشت بهشت اصفهان

دسترسی به کاخ هشت بهشت

دسترسی به کاخ هشت بهشت به جهت اینکه در مرکز شهر اصفهان قرار دارد، بسیار آسان است.

آدرس: استان اصفهان، شهر اصفهان، خیابان باغ گلدسته، پارک شهید رجایی، کاخ هشت بهشت

دسترسی با خودروی شخصی به عمارت هشت بهشت

اگر می خواهید با خودروی شخصی خودتان به سمت کاخ هشت بهشت راه بیفتید حتما از نقشه های آنلاین کمک بگیرید، چرا که در سطح شهر اصفهان محدودیت های ترافیکی وجود دارد و شما نمی توانید به صورت مستقیم به این کاخ دسترسی داشته باشید.

دسترسی با مترو

در میدان امام حسین که قدری بالاتر از پارک شهید رجایی و کاخ هشت بهشت قرار دارد، ایستگاه مترویی به همین نام وجود دارد که با استفاده از آن می توانید به هشت بهشت دسترسی پیدا کنید. تنها کافی ست مسیرتان به سمت خیابان چهارباغ یا خیابان گلدسته را پیدا کنید و از آنجا به باغ هشت بهشت (پارک شهید رجایی) و کاخ برسید.

دسترسی با اتوبوس

اما ساده ترین راه دسترسی به کاخ هشت بهشت استفاده از اتوبوس های شرکت واحد است. دو ایستگاه اتوبوس خیابان باغ گلدسته (خیابان هشت بهشت) و ایستگاه هشت بهشت بزرگمهر در خیابان باغ گلدسته (بخش شمالی پارک) نزدیکترین ایستگاه ها برای رسیدن به کاخ هشت بهشت محسوب می شوند.

 

نظرتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.