معرفی بهترین جاذبه های گردشگری کوهدشت لرستان

 

لرستان یکی از بهترین شهرهای ایران است که آب و هوای عالی و طبیعت زیبای این شهر باعث جذب گردشگران زیادی از سراسر کشور شده است.یکی از مناطق دیدنی استان لرستان، شهر زیبای کوهدشت است که جاذبه های تاریخی و مراکز گردشگری زیادی در این شهر دیده می شود. در این مطلب از همیار تریپ به معرفی بهترین جاذبه های گردشگری کوهدشت می پردازیم تا سفری عالی را به این شهر تجربه کنید پس در ادامه با ما همراه باشید.

تنگه دیدنی شیرز کوهدشت

تنگه شیرز جاذبه‌ای طبیعی است که در ۵۰ کیلومتری شهر کوهدشت و بین استان‌های لرستان، کرمانشاه و ایلام قرار دارد. طول این تنگه ۵ کیلومتر است و بین دیوارهای صخره‌ای با ارتفاع ۱۵۰ تا ۲۰۰ متر قرار گرفته. این دیواره‌ها شیبی نزدیک به ۱۰ متر دارند و بر اثر فرسایش شکل‌هایی عجیب و جالب پیدا کرده‌اند. رودخانه‌ سیمره، که از کنار این دره می‌گذرد، طراوت و سرسبزی منطقه را چندین برابر کرده است. در طول این تنگه آبشار، درختان جنگلی، چشمه‌های آب و میوه‌های وحشی متنوعی قرار دارد.

تنگه دیدنی شیرز کوهدشت
تنگه دیدنی شیرز کوهدشت

غار پر نقش و نگار میرملاس کوهدشت

غار میرملاس در نزدیکی شهر کوهدشت واقع شده است و به دلیل داشتن نقاشی هایی از هزاران سال پیش بر روی دیوارهای خود شهره است. اگر خوب دقت کنید نقاشی هایی به رنگ های سیاه و گاهی قرمز رنگ از حیوانات و انسان هایی خواهید دید که مشغول شکارند.

بنا بر یافته های باستان شناسی این نگاره های زیبا حداقل چیزی در حدود ۵ تا ۶ هزار سال قدمت دارند. اگر چه در این منطقه آثاری از اقامت انسان تا چندین هزار سال قبل تر نیز یافته شده است.

غار پل خدا در کوهدشت

غار پل خدا در محل تلاقی سه استان کرمانشاه و ایلام و لرستان تکه ای از سرزمین ایران همچون بهشتی گمشده خودنمایی می کند. پل خدا، پدیده‌ای است مسقف در سطح رودخانه به طول ۳۰ الی ۴۰ متر که به‌صورت غاری مسقف روی رودخانه قرار گرفته و آب رودخانه از داخل آن عبور می‌کند.

سطح پل خدا یا همان غار با سنگ‌های ریزشی و گاهی تنه و شاخ و برگ درختان توسط سنگ تراورتن به‌صورت سیمانی‌شده قرار گرفته است. با کمی بررسی مشخص می‌شود که منشأ سنگ تراورتن تشکیل شده است. چشمه ، فصلی است که در زمان پرآبی از میان دو لایه سنگ آهک بیرون می‌جهد. یکی از شرایط انحلال سنگ‌های آهکی، وجود آب سرد است.

غار پل خدا در کوهدشت
غار پل خدا در کوهدشت

پارک جنگلی بلوران در شهر کوهدشت

یکی دیگر از جاهای دیدنی کوهدشت، پارک جنگلی بلوران است. این پارک جنگلی در دامنه‌های زاگرس و در میان جاده کوهدشت به اسلام‌آباد غرب قرار دارد. درختان بلوط این پارک جنگلی بسیار کهنسال هستند. آب و هوای این منطقه برای گذران روزهای گرم تابستان بسیار مطبوع می‌باشد و اغلب مردم محلی برای تفریح به این پارک جنگلی سر می‌زنند.

پارک جنگلی بلوران در شهر کوهدشت
پارک جنگلی بلوران در شهر کوهدشت

آبشار شیرز در کوهدشت

آبشار شیرز واقع در تنگه شیرز و کوه کاکیزه می باشد که در اطراف اولاد قباد در بیست کیلومتری شمال غرب کوهدشت واقع است. مسیری که از اولاد قباد تا دارابی امتداد دارد از میان کوه کاریزه گذشته و به واقع بکر و دیدنی است. این مسیر از درختان زیبای بلوط پوشیده شده و زیبایی های طبیعت این منطقه جای تحقیق فراوان دارد. همچنین مجسمه ها و آثار تاریخی فراوانی که از این منطقه بدست آمده منحصربفرد بوده و نشان از تاریخ کهن این دیار دارد.

قلعه تاریخی کوهزاد شهر کوهدشت

بنای تاریخی قلعه کوهزاد، که متعلق به دوران اشکانی است، در شهرستان کوهدشت و در بخش رومشگان قرار دارد. در ساخت این قلعه از سنگ و ملات استفاده شده و متأسفانه بیشتر قسمت‌های آن، به غیر از قسمت شمالی، بر اثر فرسایش از بین رفته‌اند. طول این قلعه ۶۰ متر و عرض آن ۲۴ متر است و با توجه به آثار باقی‌مانده ۸ اتاق در آن قرار داشته و همچنین ورودی آن در قسمت شرقی است.

پل تماشایی سی پله کوهدشت 

پل سی پله در بخش طرهان، از توابع کوهدشت، قرار دارد و یکی دیگر از جاهای دیدنی کوهدشت است. این پل در دوران ساسانیان روی تنگ‌ترین قسمت رودخانه سیمره ساخته شد و به این دلیل که راه ارتباطی بین ایران و بین‌النهرین بود اهمیت زیادی داشت. این پل در گذشته ۴ دهانه گنبدی داشت که در حال حاضر تنها ۲ دهانه از آن باقی‌مانده است. پل سی پله در سال ۱۳۷۹ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.

معبد باستانی سرخ دم لکی

معبد باستانی سرخ دم لکی منطقه‌ای تاریخی در شش کیلومتری شمال غربی کوهدشت است که در دامنه کوه چنگری قرار دارد. از این منطقه آثار و اشیای تاریخی متعددی از دوره تاریخی نخست هزاره یکم قبل از میلاد بدست آمده است. آثار موجود در آن نشان می‌دهد که وضعیت کوه در نحو انتخاب مکان نقش اساسی را ایفا نموده‌ است. به‌ طوری‌ که حصار مکشوفه بنابر وضعیت کوه ساخته شده و در کنار پرتگاه‌های کوه عملکرد تدافعی آن را مشخص تر نموده‌است.

این محوطه علاوه بر حصار از تختگاه، شاه نشین و منازل مسکونی تشکیل گردیده که شاه نشین آن مسلط بر همه قسمت‌های حصار است. در این محوطه سنگ‌های حجاری شده با نقش شیر بالدار و درخت زندگی و همچنین قطعات سفالی از نوع سفال لعابدار با نقش کنده زیر لعاب متعلق به قرون ۷ و ۸ هـ. ق و سفالینه‌های هزاره اول بدست آمده‌ است.

 

نظرتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.