نگاهی به زیباترین جاذبه های توریستی شهر راز و جرگلان خراسان شمالی!

 

اگر قصد دارید تا یک سفر رویایی را تجربه کنید، پیشنهاد می کنیم که به خراسان شمالی سفر کنید. خراسان شمالی سرشار از جاذبه های توریستی شگفت انگیز است که می تواند برای هر گردشگری جذاب باشد. شهرستان راز و جرگلان به عنوان یکی از زیباترین مناطق استان خراسان شمالی شناخته می شود که جاذبه های گردشگری فوق العاده ای در آن وجود دارد. در این مقاله از همیار تریپ به معرفی زیباترین جاذبه های توریستی شهر راز و جرگلان خراسان شمالی می پردازیم پس در ادامه همراه ما باشید.

ارگ تاریخی آلمادوشن در راز و جرگلان خراسان شمالی

این ارگ که یکی از جاذبه های گردشگری راز محسوب می شود در بلندترین بخش کوهی استوانه‌ ای شکل و منفرد قرار گرفته‌ است. اسم این اثر از روستای آلمادوشن که نزدیکترین روستا به آن گرفته شده‌ است.

ارگ آلمادوشن یک قلعه نظامی است که متعلق به دوران اشکانی تا قرون میانه اسلامی یعنی قرون ۶ و ۷ هجری قمری است. ارگ آلمادوشن از جهت نظامی در یک سیر ۱۵۰۰ ساله یعنی از دوران‌ اشکانی تا قرون میانه اسلامی حائز اهمیت بوده است.

ارگ تاریخی آلمادوشن در راز و جرگلان
ارگ تاریخی آلمادوشن در راز و جرگلان

بقعه شاهزاده نبی غلامان راز و جرگلان 

این بنا در ۲۰۰ متری جنوب غلامان و مشرف به آن قرار گرفته‌ است. بقعه شاهزاده نبی غلامان در سال ۱۳۱۸ تجدید ساخت شد. امروزه از ساختمان قدیمی این بنا اثری باقی نمانده است. این بنا به شکل ۶ ضلعی ایوان‌ دار و با مصالح عمده آجر، گچ، ملات گلی و چوب ساخته شده است. بقعه شاهزاده نبی غلامان دارای دو سنگ نوشته یکی بر بالای سر در ورودی و دیگری در بالای سردر ایوان است.

بقعه شاهزاده نبی غلامان راز و جرگلان
بقعه شاهزاده نبی غلامان راز و جرگلان

تپه دیدنی ارگ بالا در راز و جرگلان خراسان شمالی

این تپه بر بلندای بخشی مسطح از یک کوه با جهت شمال غربی- جنوب شرقی قرار گرفته است. همه استحکامات و ساختارهای این قلعه در بخش جنوبی آن است. قدمت این اثر با توجه به بخش‌های تخریب شده و همچنین با عنایت به تعداد قطعات خمره شکسته در سطح محوطه، یک قلعه نظامی بزرگ از دوران اشکانی است. قلعه ارگ بالا با توجه به وسعت و موقعیتی که در آن قرار گرفته است از جمله مهم‌ترین قلعه‌های نظامی منطقه شمال خراسان است.

محوطه تاریخی راستقان

این اثر که یکی دیگر از جاذبه های گردشگری راز به شمار می رود در واقع یک محوطه بزرگ استقرار روستایی قرون ۶ تا ۸ هجری قمری در نزدیکی روستای راستقان است. وسعت این اثر تاریخی از بخش‌های داخلی دره در حاشیه رودخانه شروع و تا ارتفاعات بالادست دره ادامه می ‌یابد. در این منطقه بقایای یک ارگ نظامی در ۱۰۰ متری شرق این محوطه و یک گورستان بزرگ در فاصله ۳۰۰ متری جنوب این محوطه وجود دارد. همه این آثار نشانه‌هایی از وجود یک مجموعه استقراری کامل از قرون میانه اسلامی در این محل است.

بقعه سید بزرگ راز و جرگلان 

بقعه سید بزرگ بنایی تاریخی متعلق به دوره تیموریان است که در دوره صفویه مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت. معماری این بنا ویژگی‌های محلی دارد. بقعه یک بنایی مستطیل‌شکل و گنبدی دارد که روی یک سکو ساخته شده است. این بقعه دو ورودی در سمت غرب و یک ورودی در سمت جنوب برای رسیدن به سکو دارد. بقعه سید بزرگ دارای یک ایوان بزرگ و ورودی اصلی و سه ورودی دیگر است که در سه جهت اصلی ساختمان قرار دارد.

تپه های بایر قلعه و مجاور سفید

تپه بایر قلعه و تپه مجاور سفید می تواند در این زمینه زبان گویای تاریخ این خطه از ایران باشد. تپه بایر قلعه که مربوط به به سده‌ های میانه و متاخر دوران‌ تاریخی پس از اسلام است در شهر راز واقع شده و در تاریخ ۱۸ شهریور ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۳۲۵۲ بعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. تپه مجاور سفید نیز با قدمتی مربوط به سده ‌های اولیه و میانه دوران تاریخی پس از اسلام است که در ضلع شمالی شهر راز واقع شده و در تاریخ ۱۸ شهریور ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۳۲۷۳ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شده است.

تفرجگاه و چشمه فرح دین 

در فاصله حدود یک کیلومتری شرق روستای فرحدین از توابع بخش مرکزی و ۳۰ کیلومتری شهر راز، تفرجگاه زیبای گردشگری خوش منظری در دره کوچک پیرامون چشمه فرحدین قرار دارد. درختان چنار سر به فلک کشیده مسیر نهر چشمه و پوشش جنگلی این حدود در دل کوهستان فرحدین جاذبه طبیعی بسیار زیبایی خلق کرده که بسیار مورد توجه گردشگران شهرستان می باشد.

تفرجگاه و چشمه فرح دین 
تفرجگاه و چشمه فرح دین

مجموعه تاریخی راز

قدیمی ‌ترین شواهد توالی استقراری شهر راز، امروزه در مناطق شمالی آن در تپه تاریخی بایر قلعه و تپه مجاور سفید باقی مانده است. با توجه به شواهد باستان شناسی تپه بایر قلعه بخش کوچکی از یک استقرار بزرگ روستایی از قرون میانه اسلامی (قرن پنجم ه.ق تا به امروز) بوده‌ است.

 

نظرتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.