جاذبه های جذاب و طبیعی بوکان

 

بوکان یکی از شهرهای توریستی کشور است که هر ساله میزبان تعداد زیادی از گردشگران داخلی و خارجی است. آب  و هوای فوق العاده در کنار طبیعت سرسبز می تواند از دلایل جذب گردشگر به این شهر تاریخی باشد. در کنار این عوامل، جاذبه های گردشگری بیشمار و تاریخچه کم نظیر این شهر دیدنی می تواند هر گردشگری را برای بازدید از شهر بوکان ترغیب کند. بوستان ساحلی بوکان، آرامگاه سردار مکری، قلعه سردار، سیمینه رود، کوه طرغه، تالاب قره گل، دشت باستانی قلایچی، منطقه شکار ممنوع سه کانیان، باغ امیر آباد، غار دوکچی و دریاچه سد بوکان از جمله جاذبه های گردشگری بوکان به شمار می روند که در ادامه این مطلب به معرفی جاذبه های جذاب و طبیعی بوکان می پردازیم پس با ما همراه باشید.

جاذبه ای جذاب به نام سیمینه رود

یکی از جاذبه های طبیعی شهر بوکان که چشم اندازی بی نظیر را به این شهر بخشیده است، سیمینه رود نام دارد. سرچشمه این رود که افراد محلی به آن تاتائو نیز می گویند، از ارتفاعات شهرهای مهاباد، سقز، بانه، و قسمت های شمالی کشور عراق نشات می گیرد. این رود زیبا در آخر به دریاچه ارومیه ختم شده و به آن می ریزد که البته در طول حرکت خود از شهرهای بوکان و میاندوآب عبور می کند. طول رودخانه سیمینه رود، به حدود 200 کیلومتر می رسد و میانگین حجم سالیانه آن، در حدود 640 میلیون متر مکعب است که این رود از نظر جاذبه های گردشگری برای استان آذربایجان غربی بسیار ارزشمند است. همچنین این رود در طول حرکت خود زمین های بسیاری را آبیاری کرده و از لحاظ کشاورزی و زیست محیطی نیز ارزش های فراوانی دارد.

سیمینه رود از رودهای کوچک و بزرگ مختلفی تشکیل می شود که شاخه های ترجان، روستای اسکی بغداد و کهریز ایوبی از مهمترین شاخه های تشکیل دهنده این رود به شمار می روند. این رود با حرکت خود، روستاهای بسیاری را آبیاری می کند که روستای گوگ تپه خالصه از جمله این روستاها هستند.

به دلیل قرارگیری دو رودخانه سیمینه رود و زرینه رود در نزدیکی یکدیگر، علاوه بر چشم انداز فوق العاده برای استفاده گردشگران، دشتی وسیع و سرسبز در بین این دو رود ایجاد شده است که زیستگاه بسیاری از گونه های مختلف گیاهی و جانوری است. همچنین این مناطق از منابع تامین کننده آب هستند که علاوه بر تامین آب این مناطق، آب سایر مناطق را نیز تامین کرده و مشکلات مربوط به تامین آب را حل می کنند. به دلیل ایجاد سد سیمینه رود، علاوه بر تامین و ذخیره آب، تاثیر بسیاری زیادی در کشاورزی و رونق دادن به کسب و کار در این منطقه می شود که البته طرح های توسعه آب باید به صورت اصولی و مهندسی شده انجام شوند تا از آسیب به این منطقه جلوگیری شود.

چشم انداز سیمینه رود
چشم انداز سیمینه رود

تالاب زیبای قره گل

یکی از بهترین جاهایی که می توانید در سفر به بوکان از آن دیدن کنید، تالاب دیدنی قره گل است. این تالاب که در نزدیکی روستای قره گل در 40 کیلومتری جاده بوکان به میاندوآب قرار گرفته، با چشم انداز دیدنی خود می تواند خاطره ای فراموش نشدنی را برای شما رقم بزند.

این تالاب با مساحت 300 هکتاری خود، یکی از مهمترین زیست بوم های پرندگان آبزی و کنار آبزی برای زندگی و تخم گذاری به شمار می رود که دلیل آن، برخورداری از شرایط آب و هوایی و طبیعت مناسب است و منبع اصلی تامین آب این تالاب، ذوب رف ها و جریان سیلاب ها است. علت نامگذاری تالاب  قره گل به این نام، وجود خاکسترهای آتشفشانی در بستر تالاب است که از دوردست ها، نمایی تیره به این تالاب بخشیده است به همین دلیل به آن قرع گل گفته می شود.

تالاب زیبای قره گل
تالاب زیبای قره گل

کوه طرغه بوکان

در فاصله 22 کیلومتری غرب شهر بوکان، کوهی تماشایی با ارتفاعی در حدود 2224 متر قرار گرفته است که به آن کوه طرغه گفته می شود البته برخی دیگر از اهالی منطقه به آن کوه ترغه یا طرقه نیز می گویند. این کوه که در امتداد رشته کوه زاگرس قرار گرفته است، یکی از بلندترین قله های استان آذربایجان غربی به شمار می رود.

کوه طرغه یکی از دلایل جذب گردشگر به شهر بوکان تلقی می شود زیرا در این کوه امکان کوهنوردی فراهم است واز مقصدهای اصلی کوهنوردان محسوب می شود که در این منطقه تعدادی از آثار تاریخی مربوط به دوره ایلخانان و عصر مغولان نظیر سنگ های تراشیده شده به چشم می خورد. در مسیر کوهنوردی در این کوه، دو پایگاه ایجاد شده است که کوهنوردان می توانند در آن به استراحت بپردازند.

غار جذاب قلایچی

از دیگر جاذبه های طبیعی شهر بوکان می توان به غار جذاب قلایچی در این شهر اشاره کرد که در فاصله 9 کیلومتری شمال شرقی شهر بوکان واقع شده است. این غار که به آن غار قالایچی نیز گفته می شود، در نزدیکی تپه باستانی قلایچی که مرکز حکومت مایاها بوده است، قرار دارد. دلیل ایجاد این غار نفوذ آب به طبقات آهکی بوده است که به طور طبیعی ایجاد شده است.

از ویژگی های جالب این غار می توان به 8 متر قطر دهانه اشاره کرد که این غار به عنوان یکی از سخت ترین و غنی ترین غارهای داخلی ایران از لحاظ ساختار شناخته می شود. این کوه که در ارتفاع 1750 متری کوه قلایچی قرار گرفته، یکی از مهمترین جاذبه های توریستی شهر بوکان به حساب می آید البته باید به این نکته توجه داشته باشید که برای کوهنوردی در این منطقه زیبا، نیازمند ابزار لازم برای کوهنوردی و حفظ امنیت هستید.

غار جذاب قلایچی بوکان
غار جذاب قلایچی بوکان

منطقه شکار ممنوع سه کانیان

منطقه شکار ممنوع سه کانیان از 5 روستای سه‌کانیان، کانی علی گرده، کانی سور، ارمنی بلاغی و کانی قلا تشکیل شده است که این منطقه در فاصله 15 کیلومتری از شمال شرقی شهر بوکان و در جاده بوکان به میاندوآب قرار گرفته است.

این منطقه زیستگاه بسیاری از پرندگان مختلف است که میش مرغ از جمله پرندگان کمیاب این منطقه محسوب می شود که عنوان بزرگترین پرنده کشور را در اختیار دارد. از انواع گونه های گیاهی این منطقه هم می توان به خوشخوراک، گون کتیرا، یونجه وحشی، چاودار، گلابی‌های وحشی، زالزالک، گل کاغذی، گون‌های خوش‌خوراک و پسته‌ی وحشی اشاره کرد.

از دلایل جذابیت این منطقه برای گردشگران می توان به آب و هوای فوق العاده، طبیعت تماشایی و گونه های گیاهی و جانوری خاص آن اشاره کرد که هر ساله گردشگران بسیاری را به این منطقه می کشاند.

منطقه شکار ممنوع سه کانیان بوکان
منطقه شکار ممنوع سه کانیان بوکان

سخن پایانی

بوکان از خوش آب و هواترین شهرهای کشور است که جاذبه های طبیعی بسیاری را در خود جای داده است. جاذبه های گردشگری در کنار طبیعت سرسبز و مردمان خونگرم باعث شده تا بسیاری از گردشگران به بازدید از جاذبه های گردشگری این شهر علاقمند شوند. در این مقاله از همیار تریپ به معرفی جاذبه های جذاب و طبیعی شهر بوکان پرداختیم تا در سفر به این شهر، از تماشای چشم انداز بی نظیر این اماکن توریستی لذت ببرید.

 

نظرتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.