معرفی جاذبه های گردشگری بندر لنگه که حداقل یکبار باید از آنها دیدن کنید!

 

انتخاب بندر لنگه به عنوان مقصد سفر تفریحی می تواند خاطرات فراموش نشدنی را برای شما رقم بزند. جاذبه های دیدنی این جزیره باعث شده تا در طول سال، گردشگران زیادی به این منطقه سفر کنند. بندر لنگه طبیعت بی نظیری دارد و آثار تاریخی جالب آن از نکات ویژه آن به شمار می رود. در این مقاله از همیار تریپ به معرفی جاذبه های گردشگری بندر لنگه در هرمزگان می پردازیم تا با آشنایی با آنها بتوانید سفری عالی را به این مناطق تجربه کنید.

پناهگاه حیات‌وحش جزیره شیدور بندر لنگه

جزیره شیدور با مساحت ۹۸ هکتار، طول ۱.۷۰۰ متر و عرض ۸۰۰ متر جزیره‌ای غیر مسکونی است. این جزیره در جنوب غربی استان هرمزگان و شهرستان بندر لنگه در فاصله ۱٫۵ کیلومتر جنوب شرقی جزیره لاوان قرار دارد. برای بازدید از جزیره شیدور لازم است که از اداره محیط‌زیست بندرلنگه مجوز دریافت کنید.

مسیر دسترسی به این جزیره از طریق بندر مقام یا بندر نخیلو است و باید با قایق‌ران‌های منطقه به‌صورت شخصی هماهنگ کنید. بندر لنگه تا بندر مقام ۱۷۳ کیلومتر (دو ساعت و ۱۹ دقیقه) و از بندر نخیلو ۱۸۳ کیلومتر (دو ساعت و ۲۰ دقیقه) فاصله دارد.

جزیره شیدور جزو مناطق حفاظت‌شده جنوب کشور است و با نام‌هایی همچون شتوار، شتور، مارون و مارو نیز شناخته می‌شود. این جزیره دارای اهمیت بین‌المللی است؛ تا جایی که در سال ۱۳۹۵ از سمت کنوانسیون حفاظت از گونه‌های مهاجر جانوران وحشی به‌عنوان یکی از زیستگاه‌های مهم لاک‌پشت دریایی شناسایی و به شبکه مناطق مهم لاک‌پشت‌های دریایی در اقیانوس هند و جنوب شرق آسیا پیوست. هنگامی که لاک‌پشت‌ها سر از تخم بیرون می‌آورند، یکی از زیباترین منظره‌ها را می‌توانید در سواحل جزیره شتور به تماشا بنشینید.

پناهگاه حیات‌وحش جزیره شیدور بندر لنگه
پناهگاه حیات‌وحش جزیره شیدور بندر لنگه

تنگه جالب باغویه شیبکوه در بندر لنگه

روستای باغویه در بخش شیبکوه و در شهرستان بندر لنگه قرار دارد. شیبکوه نوار ساحلی زیبایی به طول ۲۸۰ کیلومتر دارد که از یک سمت به کوه‌های زاگرس و از سمت دیگر به سواحل خلیج فارس محدود می‌شود. تنگه باغویه یکی از زیباترین جاذبه‌های طبیعی شیبکوه محسوب می‌شود که صدها سال پیش با جوشیدن چشمه‌هایی از دل سنگ‌ها پدید آمده است.

با فرسایش کوهستان صخره‌های عظیم با اشکال عجیب و غریب شکل گرفت. وجود همین چشمه‌های کوچک و بزرگ منجر به فرسایش سنگ‌ها و پدید آمدن مناظر منحصربه‌فرد امروز و تنگه زیبای باغویه شده است. برای عبور از تنگه باغویه باید از مسیری کوهستانی عبور کرد که نیازمند تجهیزات کوهنوردی است. در زمانی که بارندگی زیاد باشد سطح آب بسیار بالا خواهد بود.

آدرس: استان هرمزگان، شهرستان بندرلنگه، روستای باغوئیه

قلعه شیخ سلطان المرزوقی در بندر لنگه

قلعه مغویه یا قلعه شیخ سلطان متعلق به شیخ سلطان المرزوقی یکی از حکمرانان منطقه و رییس قبیله المرازیق و حاکم مغویه بوده است و امروزه از جاهای دیدنی بندر لنگه به شمار می‌رود. آن‌طور که بر می‌آید ساخت این بنا در سال ۱۳۲۱ هجری قمری پایان یافته است.

این بنا در ۲ طبقه و در قسمت‌هایی هم در ۳ طبقه ساخته شده و دارای تعداد زیادی اتاق به همراه حمام سنتی، یک برج نگهبانی و ۲ بادگیر است. ساختمان قلعه دارای دو حیاط اندرونی و بیرونی بوده که قدمت حیاط اندرونی از بیرونی بیشتر تخمین زده می‌شود. دهستان مغویه یکی از دهستان‌های بخش مرکزی شهرستان است.

قلعه شیخ سلطان المرزوقی در بندر لنگه
قلعه شیخ سلطان المرزوقی در بندر لنگه

مسجد ملک بن عباس بندر لنگه

مسجد ملک بن عباس به دستور محمد بن عباس بحرینی برای سید محمد عالم ساخته شد. این مسجد به جای مسجدی قدیمی‌تر در همان مکان ساخته شده، بنای مسجد از دوره صفویه و مسجد کنونی متعلق به دوره قاجاریه است. شبستان مسجد دارای یک ردیف ستون است که ۶ عدد از ستون‌ها در داخل و ۲ ستون در دو جانب آن قرار دارد، پا ستون‌ها با آجرهای قالبی از گچ با نقوش زیبا تزیین شده است.

ایوان مسجد هم دارای ۶ ستونه و ۲ درگاه در دو سوی ایوان است. گچ‌بری سقف شبستان و ایوان مسجد، ترکیبی از قالب‌گیری و قطعات گل و بوته است و نماسازی آن با گچ مزین شده است. نکته جالب در مورد این بنا انحراف مناره آن است که شکل کج این مناره باعث شده تا به این مسجد لقب برج پیزای ایران داده شود.

مسجد ملک بن عباس بندر لنگه
مسجد ملک بن عباس بندر لنگه

مسجد دیدنی شیخی

مسجد شیخی از دیدنی های بندر لنگه است و در سمت شرق بازار مساح قرار دارد. این مسجد از بناهای دوره زندیه است. مسجد چندبار تعمیر، بازسازی و توسعه داده شده و که تاریخ آخرین بازسازی به سال ۱۴۱۱ هجری قمری می‌رسد. شبستان و ستون‌های این مسجد از جهت به کار بردن قطعات سنگ‌تراشی شده نقوش گل و بوته قابل ملاحظه است.

پوشش تزیینی تاق و سردر ها و زینت کاری رواق‌ها با قطعات سنگ تراشیده شده آهکی با ظرافت خاصی صورت گرفته است. نقوش این رواق‌ها، از سبک نقش و نگار هندی متاثر است.سقف مسجد از چوب مخصوصی به نام صندل یا (چندل) ساخته شده است که از هندوستان و مومباسا آورده می‌شد.

 

نظرتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.