معرفی روستای زیبای یاسه چای در چهارمحال و بختیاری

 

چهار محال و بختیاری یکی از بهترین شهرهای ایران برای گذراندن تعطیلات و گشت و گذار است. طبیعت بکر، آب و هوای فوق العاده و اماکن تاریخی و فرهنگی بسیار از مهمترین دلایل استقبال گردشگران از این شهر بی نظیر است. قلعه چالشتر، قلعه شمس آباد، پل زمان خان سامان، مسجد اتابکان و روستای یاسه از بهترین جاذبه های تاریخی و گردشگری این شهر هستند. در این مطلب به معرفی روستای زیبای یاسه چای در چهارمحال و بختیاری و جاذبه های گردشگری آن می پردازیم پس با ما همراه باشید.

معرفی روستای یاسه چای چهارمحال و بختیاری

روستای یاسه چای یکی از روستاهای دیدنی استان چهارمحال و بختیاری است که در شهرستان سامان این استان قرار دارد. اهالی این روستا که قدمت آن به دوره صفویه برمی گردد، به زبان ترکی قشقایی صحبت می کنند و از ایل غیور قشقایی هستند و این روستا در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است. در کنار دیگر روستاهای دیدنی این استان، روستای یاسه چای با قدمت 400 ساله، یکی از دیدنی ترین آنها است زیرا بافت تاریخی کم نظیر آن موقعیت گردشگری مناسبی را فراهم می کند. نام این روستا از دو بخش تشکیل شده است که بخش اول آن یعنی یاسو به معنای پهنه و بخش دوم آن، یعنی چای به معنی رودخانه است و یاسو چای به معنی محلی است که در آن پهنای رودخانه، افزایش پیدا می کند.

 معرفی روستای یاسه چای
معرفی روستای یاسه چای

معماری تونل های روستای یاسه چای 

علاوه بر بافت تاریخی روستای یاسه چای، معماری بی نظیر این روستا نیز از دلایل شهرت آن است. در این روستا به علت کمبود مکان، در احداث خانه ها بیشترین استفاده از زمین را شاهد هستیم. در این روستا کوچه یا خیابان به چشم نمی خورد بلکه برای رفت و آمد از دالان ها و مکان های سرپوشیده و باریک که در این روستا وجود دارد، استفاده می کنند که همین معماری جالب باعث شده تا هر ساله تعداد زیادی از گردشگران از این روستای دیدنی بازدید کنند.

تونل اصلی این روستا با طول 400 متر که از شمال تا جنوب روستا قرار دارد به همراه 5 تونل فرعی، پس از حدود یک قرن همچنان مورد استفاده قرار می گیرند و تنها راه ارتباطی این روستای تماشایی هستند.

 تونل های روستای یاسه چای
تونل های روستای یاسه چای

معماری خانه های روستای یاسه چای 

در ساخت خانه های این روستا، از مصالحی نظیر خشت، کاهگل، گل، چوب و سنگ استفاده شده است. در ابتدا حمام و مسجد این روستا در بخش غربی آن ساخته شد و به مرور با ساخت خانه ها، بخش های این روستا به قسمت های شرقی آن نیز رسید. در قسمت های شرقی و غربی، دو قسمت ورودی برای ورود به این روستا قرار دارد که در زمان های گذشته برای حفظ امنیت و مقابله با دشمنان و همچنین کنترل افراد ساخته شدند که در زمان حمله دشمنان مسدود می شدند.

نقشه‌ی بنای خانه های این روستا عمدتا ساده است به طوری که در طبقه همکف شامل درب، دالان ورودی، حیاط، ایوانچه، مطبخ،انبار علوفه و انبار آذوقه است و در طبقه دوم، اتاق نشیمن، مهمان خانه و ایوان بودند که این ایوان ها از ستون ها و نرده های چوبی ساخته شده اند و در گذشته از آنها برای خشک کردن محصولات کشاورزی بهره می بردند. البته امروزه این روستا به دو بخش دارای بافت قدیمی و تاریخی و بافت جدید که در ساخت خانه های آن از آهن، گچ، سیمان و … استفاده شده است، تقسیم شده که در شیب دامنه کوه به صورت پلکانی در کنار یکدیگر قرار دارند و نمای آنها به سوی رودخانه زایند رود است و جلوه ای زیبا را به این روستا بخشیده است.

معماری خانه های روستای یاسه چای
معماری خانه های روستای یاسه چای

جاذبه های گردشگری روستای یاسه چای چهارمحال وبختیاری

روستای یاسه چای که در مجاورت زاینده رود زیبا قرار دارد، هر ساله میزبان تعداد زیادی از گردشگران است. دلیل این استقبال بی نظیر، می تواند قرارگیری بناهای تاریخی این روستا در محاصره باغ های وسیع گردو و بادام  و نقاط دیدنی منطقه مانند پل تاریخی زمان خان باشد. در اطراف این روستا، علاوه بر درختان گردو و بادام، درختان هلو، زردآلو، سیب، آلوچه و بسیاری دیگر از میوه ها به چشم می خورد که زیبایی طبیعت دیدنی را به بافت بی نظیر آن اضافه کرده است. به دلیل وجود باغات بسیار در اطراف این روستا، مهم ترین سوغاتی این منطقه، خشکبار و میوه های تازه و یا خشک شده است.

آب و هوای این روستا، به دلیل وجود رودخانه زاینده رود و طبیعت سرسبز بسیار دلپذیر است بنابراین گردشگران در آب و هوایی مساعد به مشاهده بافت تاریخی این روستا بپردازند و  پس از عبور از دالان های این روستا، به باغات میوه آن سری بزنند. همچنین گونه های جانوری و گیاهی مختلف در این منطقه قرار دارند که می تواند مورد توجه گردشگران قرار بگیرد. روباه، خرگوش، شغال و گرگ از نمونه این گونه های جانوری هستند و بسیاری از گونه های گیاهی این منطقه به صورت خودرو رویش داشته اند.

جاذبه های گردشگری روستای یاسه چای
جاذبه های گردشگری روستای یاسه چای

دسترسی به روستای یاسه چای چهار محال و بختیاری

این روستای تاریخی، در استان چهار محال و بختیاری و شهرستان سامان قرار دارد. فاصله این روستا از شهرکرد 52 کیلومتر و فاصله آن از شهر نجف آباد اصفهان 60 کیلومتر است. بنابراین برای دسترسی به این روستا باید از جاده های شهرکرد، سامان، تیران، پل زمان خان، چادگان و سد زاینده رود استفاده کرد.

بهترین زمان بازدید از روستای یاسه چای چهارمحال و بختیاری

روستای یاسه چای در تمام فصول سال زیبایی خاص خود را دارد اما اگر بخواهید در آب و هوایی دل انگیز بناهای تاریخی این شهر را تماشا کنید و از سرسبزی طبیعت آن لذت ببرید و همچنین از میوه های باغات این روستا استفاده کنید، پیشنهاد می شود در ماه های فصل بهار و تابستان به این روستا سفر کنید.

سخن پایانی

چهارمحال و بختیاری می تواند یکی از بهترین انتخاب های شما برای سفر و گشت و گذار در کشور باشد. علاوه بر طبیعت بکر و آب و هوای فوق العاده، اماکن تاریخی دیدنی این منطقه نیز از دلایل جذب گردشگر داخلی و خارجی به این شهر گردشگر پذیر است. در این مقاله از همیار تریپ به بررسی روستای یاسه چای به عنوان یکی از بهترین جاهای دیدنی چهارمحال و بختیاری پرداختیم که اماکن تاریخی و طبیعت بکر را در کنار آب و هوای دلنشین به صورت یکجا در اختیار گردشگران قرار می دهد.

 

نظرتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.