غار نمکدان؛ جاذبه گردشگری خاص جزیره قشم

 

سفر به قشم می تواند یک سفر فراموش نشدنی برای شما و همراهانتان باشد. قشم جزو زیباترین مناطق ایران به شمار می رود که با در اختیار داشتن جاذبه های گردشگری متعدد توانسته است گردشگران زیادی را به خود جذب کند. غار نمکدان قشم جزو خاص ترین جاذبه های گردشگری این منطقه محسوب می شود که در این مقاله از همیار تریپ به معرفی آن می پردازیم پس در ادامه همراه ما باشید.

آشنایی با غار نمکدان قشم 

یکی از دلایل محبوبیت و شهرت این غار، طول ۶۴۰۰ متری اش است که در جهان با عنوان طولانی ترین غار جهان شناخته می شود. غار نمکی قشم علاوه بر اینکه یک جاذبه طبیعی و دیدنی است، قدمتی ۵۷۰ ساله دارد و از لحاظ تاریخی و باستان شناسی بسیار مورد اهمیت قرار دارد. خوب است بدانید که این مکان به دلیل اینکه دارای میراث زمین شناسی با قدمت بالا است به عنوان یکی از ژئوسایت های ژئوپارک قشم محسوب می شود و به همین دلیل نیز تحت نظر و حمایت سازمان یونسکو قرار گرفته است.

آشنایی با غار نمکدان قشم 
آشنایی با غار نمکدان قشم

تاریخچه غار نمکدان قشم

در واقع گفته می شود که سن نمک های موجود در این غار مربوط به دوره کامبرین است و قدمت بسیاری دارد. گفته می شود که به دلیل حل شدن سنگ نمک با آب، سطح بالایی این گنبد دارای نمک کمتری است به همین دلیل نیز طبق تقسیم بندی بوساک این گنبد نمکی جز گنبد های نمکی غیر فعال قرار می گیرد. از دیگر مواردی که باید بدانید این است که این گنبد نمکی از انباشت صخره های آذرین و رسوبات تشکیل شده است. در سال ۱۳۹۰ این غار خارق العاده به عنوان میراث ملی ایران و با شماره ثبت ۱۷۳ با نام غار نمکی ۳N به عنوان میراث طبیعی ایران به ثبت رسید.

تاریخچه غار نمکدان قشم
تاریخچه غار نمکدان قشم

نکات مهم بازدید از غار نمکدان قشم

  • جاده‌ منتهی به غار نمکدان قشم خاکی است؛ بهترست این مسیر را با ماشین آفرود بروید، در غیر این‌صورت تجهیزات کافی برای پیاده‌روی در جاده خاکی را همراه خود داشته باشید.
  • نقشه‌ غار نمکدان کاملاً واضح و مشخص است اما ترجیحا همراه تیم‌های حرفه‌ای یا راهنمایی محلی عازم شوید.
  • در این غار برخی حشرات ریز و سفیدرنگ وجود دارد که ممکن است برایتان آزاردهنده باشد.
  • غار نمکی محل زندگی خفاش‌هاست بنابراین سعی کنید آرامش آن‌ها را بر هم نزنید.
  • قندیل‌ها، استلاکتیت‌ها و استلاگمیت‌ها این غار به صورت طبیعی و به مرور زمان ایجاد شده‌اند؛ در حین بازدید مراقب باشید تا به آن‌ها آسیبی وارد نشود.

بیشتر بخوانید: تجربه ای لذت بخش از بازدید موزه ژئو پارک قشم

بهترین زمان بازدید از غار نمکدان قشم

بهترین فصل سفر به قشم اواسط پاییز تا اواسط بهار است؛ در این برهه از سال از رطوبت و گرمای جزیره کم شده و هوای مطبوعی را شاهد خواهید بود. از قسمت ابتدایی دالان اول همه افراد بدون محدودیت سنی می‌توانند بازدید کنند اما برای دیدن دالان‌های دوم و سوم به مهارت غارنوردی نیاز است. همچنین توصیه می‌کنیم برای بازدید حتما صبح زود راه بیفتید. این غار ۶۵۰۰ متر طول دارد که تا عمق ۲۰۰ تا ۲۵۰ مناسب افراد عادی و بقیه مسیر مناسب غارنوردان است.

بازدید از غار نمکدان قشم
بازدید از غار نمکدان قشم

در بازدید از غار نمکدان قشم چه وسایلی با خود به همراه داشته باشیم؟

  • هدلایت، چراغ قوه قوی، خوراکی سبک، بطری آب و وسایل ضروری را همراه خود داشته باشید اما کول خود را بیش از حد سنگین نکنید.
  • لباس‌های خیلی گشاد یا خیلی چسبان نپوشید و یک دست لباس اضافه هم همراه خود داشته باشید.

دسترسی به غار نمکدان قشم 

این غار در جنوب غربی و در فاصله ۹۰ کیلومتری از جزیره و در نزدیکی ساحل جنوبی جزیره قشم واقع شده است بهترین مسیر دسترسی به آن از طریق شهر قشم و روستای چاهکو است. در واقع شما باید در ابتدا خود را به شهر قشم برسانید و در مسیر ساحل شمالی جزیره از روستای چاهگو و روستای درکو عبور کنید. در این روستا با حرکت به سمت جنوب روستای گوری به روستای کانی می رسید. در روستای کانی نیز با طی نمودن مسافتی ۱۰ کیلومتری از جاده خاکی به غار نمکدان می رسید. همچنین می توانید در فرودگاه قشم با طی نمودن مسافتی ۶۰ کیلومتری و رسیدن به جاده شوسه و طی نمودن ۲۳ کیلومتر به این غار برسید.

مسیر رسیدن به غار نمکدان قشم

برای دسترسی به غار نمکدان می‌توانید از مسیرهای زیر استفاده کنید:

مسیر اول

شهر قشم، رمکان، تنبان، طبل. سپس در مسیر ساحل شمالی جزیره پیش بروید و از روستای چاهو و روستای درکو عبور کنید. با حرکت به‌سمت جنوب روستای گوری، به روستای کانی بروید. از روستای کانی تا غار نمکدان جاده‌ای خاکی کشیده شده که طول آن ۱۰ کیلومتر است.

مسیر دوم

شهر قشم‌، رمکان‌، تنبان‌، طبل. سپس به‌سمت جنوب بروید تا به روستای سلخ برسید. از روستای سلخ تا غار نمکدان جاده‌ای خاکی به‌طول ۲۲ کیلومتر کشیده شده است.

 

نظرتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.