آشنایی با بهترین جاهای دیدنی سیرجان!

 

اگر قصد دارید تا به سیرجان و شهر کرمان سفر کنید بهتر است که درباره جاهای دیدنی این منطقه اطلاعاتی را کسب کنید. سیرجان یکی از شهرها دیدنی ایران است که علاوه بر جاذبه های طبیعی متعدد، آثار تاریخی جالبی را نیز در خود جای داده است که بازدید از آنها برای گردشگران جذاب خواهد بود. در این مقاله از همیار تریپ به معرفی بهترین جاهای دیدنی سیرجان می پردازیم تا سفری عالی را به این شهر تجربه کنید پس در ادامه با ما همراه باشید.

بهترین جاهای دیدنی سیرجان

سیرجان مملو از مراکز گردشگری و تفریحی است و می تواند سفری فراموش نشدنی را برای شما رقم بزند. در ادامه با برخی از جاذبه های توریستی سیرجان آشنا می شویم:

آرامگاه میر زبیر سیرجان

این بنا در شرق روستای شریف آباد از توابع دهستان سعادت آباد سیرجان در کنار قبرستان روستا قرار دارد. آرامگاه به‌صورت مربعی به ابعاد خارجی ۹ و داخلی ۷ متر با قلوه سنگ و ملات گچ ساخته شده است. عکس‌هایی که در سال‌های گذشته از محراب بنا گرفته شده نشان می‌دهد در دو طرف محراب، تاریخ ساخت و نام سازنده به‌صورت گچبری مشخص بوده که امروزه از بین رفته است.

گرچه گچبری محراب تاریخ ربیع الاول سال ۷۵۱ قمری را نشان می‌داده است؛ اما عده‌ای بر این عقیده‌اند که بنای میر زبیر معبدی مربوط به قبل یا اوایل اسلام بوده که در زمان سلطنت محمد مبارز (اولین امیر از خاندان آل مظفر) مرمت و به مسجد تبدیل شده است. ‏ با توجه به شباهت آن با بنای پیر جارسوز و همچنین وجود بنای دیگری به نام طلحه که اکنون ویران شده به نظر می‌رسد بنای مزبور آرامگاهی بوده است.

آدرس: سیرجان، توابع دهستان سعادت آباد، شرق روستای شریف آباد

آرامگاه میر زبیر سیرجان
آرامگاه میر زبیر سیرجان

مسجد قلعه سنگی سیرجان

مسجد قلعه سنگی سیرجان بنایی است که در کنار یک صخره سنگی واقع شده و از تاریخ و گذشته سرزمین ایران حکایت‌ها می‌گوید. معماری، تزئینات آجری و قدمت مسجد قلعه سنگی سیرجان حرف‌ها برای گفتن دارند. گنبد فیروزه‌ای رنگ مسجد قلعه سنگی بسیار زیباست و از دور می توان جلوه آن را مشاهده کرد. در منبر سنگی مسجد قلعه سنگی یک کتیبه وجود دارد که عمر این بنای تاریخی را مشخص کرده است. قدمت مسجد قلعه سنگی متعلق به دوره مظفری است. این بنای تاریخی و با ارزش در ۱۲ کیلومتری جنوب شرقی سیرجان قرار دارد.

مسجد قلعه سنگی از جاهای دیدنی سیرجان در استان کرمان است و در ۱۲ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان سیرجان، مجاور صخره‌ای سنگی و بقایای قلعه‌ای قدیمی قرار دارد. بر اساس کتیبه موجود، این مسجد از آثار دوره مظفری (۷۸۹ قمری) است. این کتیبه بر بدنه منبری سنگی در فاصله پنج متری شمال قلعه سنگ سیرجان، درون محوطه مسجدی به طول و عرض ۱۰ در ۱۵ متر واقع شده است.

مسجد قلعه سنگی سیرجان
مسجد قلعه سنگی سیرجان

بادگیر چپقی سیرجان

این بنا در واقع باقی‌مانده یک خانه قدیمی به نام خانه آقا سید علی اصغر رضوی است. این بادگیر از آثار دوره پهلوی است. بادگیر مشهور با شبکه‌های هندسی منظم آن که در زیر بادگیر قرار دارد روی فضاهای مستطیل شکل شمالی – شرقی قرار گرفته است. این بادگیر از آثار منحصربه‌فرد معماری است و گفته شده که ملهم از دودکش کشتی‌های قدیمی بوده است.

آدرس: سیرجان، بلوار دکتر صادقی، کوچه حاج رشید

بادگیر چپقی سیرجان
بادگیر چپقی سیرجان

باغ دیدنی بمید سیرجان

این باغ در شمال شهر سیرجان واقع است. شهر قدیم سیرجان در محل قلعه سنگ (در فاصله ۹ کیلومتری شهر فعلی سیرجان قرار دارد) و تا سال ۷۹۶ هجری قمری آباد بوده است و در آن تاریخ به‌وسیله «ایدکو» سردار تیمور که دو سال شهر را در محاصره داشت نابود می‌شود. ساکنان باقی‌مانده آن به محلی در همان نزدیکی به نام باغ بمید منتقل می‌شوند و شهر جدید در آن موقعیت به‌وجود می‌آید؛ اما باز در هجوم محمود افغان به کرمان، سیرجان هم مورد حمله و غارت قرار می‌گیرد.

سال‌ها بعد در حدود سال ۱۲۰۰ هجری قمری، میرزا سعید کلانتر در جنوب باغ بمید دهی را آباد کرد که سعید آباد نامیده شد، و این سعیدآباد، همین شهر فعلی سیرجان و در واقع سومین موقعیت این شهر است. از جمله آثار موجود در این باغ می‌توان به یخچال‌های سیرجان که در غرب این باغ واقع شده اشاره کرد. قدمت این یخدان‌ها مربوط به دوره قاجار است. این اثر در تاریخ ۱۸ خرداد ۱۳۸۴ با شماره ثبت ۱۱۸۷۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

آدرس: ۹ کیلومتری شمال سیرجان

مسجد سید سیرجان

یکی دیگر از جاهای دیدنی سیرجان که سبک معماری قدیمی دارد، مسجد سید سیرجان است. مسجد سید سیرجان از دوره “”حاجی سید علی خان”” به جا مانده و طرح‌ها و نقش و نگاره هایش نشان از معماری شکیل و قدیمی آن هستند. مسجد سید سیرجان در کوچه انصاری واقع شده است.

مسجد جامع عضدی

مسجد عضدی، بنای باشکوه و بسیار باشکوهی است که در ۲۰ کیلومتری سیرجان قرار دارد و در بنای آن تزئیناتی چون سنگ مرمر و سنگ آهک به چشم می‌خورند. کتیبه‌هایی که در مسجد عضدی وجود دارند، نشان از قدمت تاریخی این بنای دیدنی هستند.

مسجد جامع عضدی که از جاهای دیدنی به شمار می‌رود، در منطقه سیرجان قدیم قرار دارد. از این مسجد تنها بقایایی باقی مانده است که شامل خرابه‌های بنای آجری، پایه ستون‌های سنگی و بازمانده‌ای از قطعات سنگ مرمر و سنگ آهک منقور به کتیبه‌ می‌شود. مردم محلی، در گوشه‌ای از بنا شمع روشن می‌کنند و بنا را مسجد صاحب‌الزمان می‌خوانند. این مسجد در سال ۷۹۸ قمری، توسط لشکریان تیموری تخریب شد.

 

نظرتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.