شرایط مهاجرت به کشور چین از طریق سرمایه گذاری 2024

شرایط مهاجرت به کشور چین از طریق سرمایه گذاری چیست؟ راه های مختلفی برای مهاجرت به چین وجود دارد که یکی از آنها سرمایه گذاری در این کشور است. چین به عنوان یکی از اقتصادهای برتر دنیا می تواند مقصدی ایده آل برای سرمایه گذاری باشد. برای اخذ اقامت دائم چین از طریق سرمایه گذاری می توانید در زمینه های مختلف مانند بورس، خرید ملک و … سرمایه گذاری کنید. در این مطلب از همیارتریپ قصد داریم روش های سرمایه گذاری و شرایط مهاجرت به کشور چین از طریق سرمایه گذاری را بررسی کنیم.

روش‌های سرمایه گذاری در کشور چین

روش‌های مختلفی برای سرمایه‌گذاری در چین وجود دارد. از صندوق‌های قابل معامله در بورس اوراق بهادار ETF در فهرست ایالات متحده گرفته تا اوراق بهادار ADRs موجود در دو صرافی داخلی آن. در ادامه توضیحات بیشتری در مورد سرمایه‌گذاری در این کشور ارائه می‌دهیم و شما را با انواع روش‌های سرمایه‌گذاری در کشور چین آشنا می‌کنیم.

بورس اوراق بهادار (ETF) ساده‌ترین راه سرمایه‌گذاری در چین، بدون نگرانی در مورد پیامدهای قانونی و مالیاتی است.

روش‌های سرمایه گذاری در کشور چین
روش‌های سرمایه گذاری در کشور چین

سرمایه گذاری در چین از طریق ثبت شرکت

ثبت شرکت در چین یکی از روش‌های سرمایه‌گذاری در این کشور است. ثبت شرکت مزایای فوق‌العاده‌ای دارد ولی باید در نظر بگیرید که کار آسانی نیست و پروسه آن حدود دو تا چهار ماه زمان می‌برد. نکته جذاب این است که شما حتی با سرمایه حدود ۱۰ هزار یوآن هم می‌توانید در این کشور ثبت شرکت کنید.

انواع روش‌های ثبت شرکت در کشور چین

انواع روش‌های ثبت شرکت در کشور چین، شامل موارد زیر است:

  • ثبت شرکت متعلق به شرکت‌های خارجی در چین
  • ثبت شرکت منطقه آزاد چین
  • ثبت شرکت سرمایه‌گذاری مشترک با سهام چین
  • ثبت دفتر شعبه در چین
  • ثبت دفتر نمایندگی در چین
  • ثبت شرکت‌های ساحلی در چین

برای دریافت اقامت دائم کشور چین، باید سه سال از ثبت شرکت شما گذاشته باشد و در این مدت سابقه پرداخت مالیاتی خوبی داشته باشید. البته در نظر بگیرید که اخذ اقامت دائم کشور چین از طریق ثبت شرکت، کار راحتی نیست. زیرا دولت چین ویزای تجاری یک‌ساله برای ثبت شرکت ارائه می‌دهد. به خاطر جمعیت بسیار بالای چین، افراد می‌توانند از طریق اتاق بازرگانی ایران و چین کارهای شرکت را پیش ببرند و با ویزای تجاری یک ساله به راحتی رفت و آمد کنند.

بودجه شما برای ثبت شرکت، شهری را که می‌توانید در آن سرمایه‌گذاری کنید مشخص می‌کند.

سرمایه گذاری در چین از طریق خرید ملک

چین دارای سخت‌ترین مقررات مربوط به مالکیت املاک خارجی در آسیا است. شما در صورتی می‌توانید با خرید ملک در چین سرمایه‌گذاری انجام دهید که به مدت حداقل یک سال به تحصیل در چین یا کار در چین پرداخته باشید. هم‌چنین باید ملک را فقط با اهداف مسکونی خریداری کنید و اجازه اجاره دادن ملک خریداری‌شده را ندارید.

سرمایه گذاری در چین از طریق خرید ملک
سرمایه گذاری در چین از طریق خرید ملک

هزینه خرید ملک در کشور چین

  • قیمت در هر متر مربع برای خرید آپارتمان در مرکز شهر: ۵۰۷۷۳/۲۷ یوآن است.
  • قیمت در هر متر مربع برای خرید آپارتمان در خارج شهر: ۲۵۷۸۲/۴۸ یوآن است.

مراحل خرید ملک در چین به عنوان یک خارجی

برای خرید ملک در کشور چین، لازم است مراحل زیر را طی کنید:

۱. دریافت مدرک اقامت در چین: ابتدا باید مدرکی ارائه دهید که نشان دهد حداقل یک سال در چین اقامت داشته‌اید. می‌توانید این مدرک را از دفتر امنیت عمومی شهرداری محلی خود دریافت کنید.

۲. پیدا کردن ملک برای فروش در چین: می‌توانید به تنهایی به دنبال ملک مناسب باشید یا یک کارگزار استخدام کنید تا به دنبال ملک برای شما باشد.

۳. امضای توافق‌نامه: با صاحب ملک به توافق برسید و یک درصد از قیمت خرید را به فروشنده بپردازید.

۴. امضا قرارداد فروش رسمی: شما و فروشنده باید یک قرارداد فروش رسمی در محضر اسناد رسمی امضا کنید. قرارداد رسمی هم‌چنین باید در رجیستری محلی ثبت شود.

۵. انتقال نام به مالک: برای انتقال سند مالکیت به دفتر انتقال سند محلی خود مراجعه کنید.

وقتی ملک انتخاب شد، پیش پرداختی حدود ۸۲۹ الی ۴۹۷۴ دلار آمریکا همراه با امضای پیشنهاد خرید مسکن کالای پکن باید پرداخت شود. پرداخت اولیه معمولاً سی درصد قیمت خرید است که با امضای قرارداد پیش‌فروش مسکن کالای پکن، پرداخت می‌شود. پس از ثبت قرارداد، مانده باید پرداخت شود.

سرمایه‌گذاری در چین از طریق خرید اوراق قرضه

علی‌رغم تنش‌های ژئوپلیتیکی، سرمایه‌گذاران خارجی و موسسات مالی هم‌چنان مشتاق سرمایه‌گذاری در چین هستند و تقاضا برای اوراق قرضه بعد از بهبودی همه‌گیری کرونا افزایش یافته است. اوراق قرضه شرکت‌های چینی هم‌چنین دارای بازدهی جذاب و دامنه گسترده‌تر با ریسک‌های کوتاه مدت نسبت به سایر بازارهای اعتباری جهانی هستند. بازار سرمایه‌گذاری طی پنج سال گذشته عملکرد نسبتاً ثابتی داشته است. در شرایط تاریخی با نرخ بهره پایین امروز، این درآمد اضافی و مزایای اضافی می‌توانند برای سرمایه‌گذاران ارزشمند باشند.

شش دلیل جذابیت سرمایه‌گذاری در بازار اوراق قرضه چین

  • ارزش‌گذاری‌ها و بازده‌های جذاب
  • قوی بودن اصول اساسی چین
  • بازار قوی چین آن را مقاومتر به کووید -۱۹ می‌کند
  • مالکیت داخلی یک پشتیبانی فنی قوی است
  • حرکت مثبت برای renminbi (واحد پول چین)
  • بازار اوراق قرضه چین عمیق و متنوع است و ارتباط زیادی با سهام و اوراق قرضه جهانی دارد.

سرمایه‌گذاری در چین از طریق خرید سهام

یکی دیگر از روش‌های سرمایه‌گذاری در کشور چین خرید سهام است. به طور کلی سه نوع سهام در چین برای حرید وجود دارد:

سرمایه‌گذاری در چین از طریق خرید سهام
سرمایه‌گذاری در چین از طریق خرید سهام
  • سهام A: این سهام در بازارهای شانگهای و شنژن خرید و فروش می‌شود.  فقط برخی از سرمایه‌گذاران شرکت‌های خارجی معتبر و ساکنان کشور چین می‌توانند این سهام را خریداری کنند.
  • سهام B:  این سهام در بورس اوراق بهادار شانگهای و شنژن تجارت می‌شود.  اکثر سرمایه‌گذاران خارجی می‌توانند این سهام را خریداری کنند.
  • سهامH: این سهام در بورس اوراق بهادار هنگ کنگ تجارت می شود. این نوع سهام را می‌توان از سرمایه‌گذاران خارجی هنگ کنگ خریداری کرد.

بهترین زمینه‌های سرمایه‌گذاری در کشور چین

سرمایه گذاری در برخی زمینه‌ها در کشور چین، برای فرد سرمایه‌گذار سود و احتمال موفقیت بیشتری به همراه خواهند داشت. این سرمایه‌گذاری‌ها کم‌ریسک تر بوده و توصیه می‌شوند.

  • سرمایه گذاری در بخش‌های کلیدی اقتصاد ملی چین

بخش تولید، صنعت خودرو، فناوری اطلاعات و ارتباطات، هوانوردی، انرژی (مانند انرژی هسته‌ای)، خدمات، امور مالی، ساختمان، گردشگری، بهداشت، کشاورزی، استخراج معادن، سلامت، فروش آنلاین (بزرگ‌ترین بازار جهانی) و زیرساخت‌های حمل و نقل

  • سرمایه گذاری در بخش‌های پتانسیل بالای چین

صنایع شیمیایی، بیمه و بانک، فناوری بالا، انرژی تجدید‌پذیر، محیط‌زیست، تصفیه پسماند، تجهیزات پزشکی

  • سرمایه گذاری در برنامه‌های خصوصی سازی چین

چین تعداد زیادی شرکت دولتی دارد. بسیاری از این شرکت‌ها از معایبی مانند بدهی بیش از حد و بهره‌وری پایین رنج می‌برند. به همین دلیل خصوصی‌سازی جزئی بسیاری از شرکت‌های دولتی چین (بدون این‌که منجر به تغییرات عمیق در چشم انداز اقتصادی چین شود)، از سال ۱۹۹۳ مورد بحث قرار گرفته است. یکی از نمونه‌های تلاش برای خصوصی سازی این است که در پایان سال ۲۰۱۶، دولت پایان انحصار خود در تولید نمک را اعلام کرد. با وجود پیشرفت‌های ایجاد شده، تلاش برای خصوصی سازی در چین همچنان در معرض مقاومت است.

بخش هایی با فرصت های سرمایه گذاری کم‌تر

در سال ۲۰۲۰ لیستی در جهت محدودیت و ممنوعیت سرمایه‌گذاری برای خارجی‌ها در چین منتشر شد. محدودیت‌های اصلی در بخش های تولید و تأمین برق، گرما، گاز و آب، حمل و نقل، انبار و صنایع دستی، خدمات انتقال اطلاعات، نرم‌افزار و فناوری اطلاعات، لیزینگ و خدمات تجاری، تحقیقات علمی و خدمات فنی است.

هزینه لازم برای سرمایه‌گذاری در کشور چین

برای شروع سرمایه‌گذاری در کشور چین حداقل سرمایه‌ای حدود ۵۰۰ هزار دلار تا دو میلیون دلار لازم است.

هزینه لازم برای سرمایه‌گذاری در کشور چین
هزینه لازم برای سرمایه‌گذاری در کشور چین
  • حداقل سرمایه لازم برای سرمایه‌گذاری در صنعت‌های ذکر شده در فهرست سرمایه‌گذاری خارجی حدود ۵۰۰ هزار دلار است.
  • حداقل سرمایه لازم برای سرمایه‌گذاری در غرب کشور چین و در شهرهای فقیر نشین حدود ۵۰۰ هزار دلار است.
  • حداقل سرمایه لازم برای سرمایه‌گذاری در مرکز چین حدود یک میلیون دلار است.

مالیات مربوط به سرمایه گذاری در چین

سرمایه‌گذاران خارجی با سرمایه گذاری در کشور چین، از کاهش مالیات شرکت‌ها، معافیت مالیات بر سود سهام در دوره معین و سایر مزایای مالیاتی برخوردار می‌شوند. شرکت‌هایی که مجبور به پرداخت مالیات کمتر از ۱ میلیون یوآن (۱۴۷/۲۹۰دلار آمریکا) در سال هستند، می‌توانند از نرخ مالیات بر درآمد ترجیحی شرکت (CIT) بهره ببرند. یعنی فقط ۲۵ درصد از درآمد خود را مالیات بدهند در حالی‌که ۷۵ درصد باقی مانده بدون مالیات است.

چین سرمایه گذاران خارجی را به سرمایه‌گذاری در زمینه هایی چون فناوری پیشرفته، انرژی پاک و صادرات محور تشویق می‌کند.

مناطق توسعه اقتصادی چین (EDZs) مناطق دارای سیاست‌های تجاری ترجیحی هستند که با سیاست‌های حاکم بر کل کشور متفاوت است. EDZ‌ها طیف گسترده‌ای از مشوق‌ها را برای سرمایه‌گذاران خارجی (FDI) ارائه می‌دهند. شرکت‌های فعال در EDZ می‌توانند در کنار سایر مشوق‌ها، از سطح بالاتری از خودمختاری نسبت به فعالیت خود، انواع معافیت‌های مالیاتی، یارانه برای زمین و ساختمان و سیاست‌های اشتغال ترجیحی بهره ببرند.

سرمایه گذاری در مناطق تجاری ویژه چین، شما را از پرداخت مالیات معاف می‌کند.

خارجی‌ها در صورت سرمایه‌گذاری در ۵ منطقه ویژه اقتصادی و ۱۴ منطقه ساحلی، از پرداخت مالیات معاف می‌شوند. این مناطق به شرح زیر است:

مناطق ویژه عبارتند از: شنژن (در مرز هنگ‌کنگ)، ژوها (نزدیک ماکائو)، شانتو، شیامن(در مقابل تایوان) و جزیره هاینان. لازم به ذکر است که این شهرها توسعه یافته نیستند.

۱۴ شهر ساحلی عبارتند از: دالیان (در استان لیائونونگ)، شانگهای، نینگبو، ونژو (در استان ژجیانگ)، فوژو (در استان فوجیان)، گوانگژو، ژانجیانگ (در استان گوانگدونگ)، بیهای (در منطقه خودمختار گوانگشی ژوانگ)، تیانجین، یانتای، چینگدائو (در استان شاندونگ) و لیانیونگانگ، نانتونگ (در استان جیانگ سو) برخلاف ۵ منطقه ویژه، این شهرها توسعه یافته هستند و مراکز صنعتی کلیدی در چین به‌شمار می‌روند.

اخذ اقامت دائم کشور چین از طریق سرمایه‌گذاری

یک فرد خارجی در صورتی‌که در کشور چین سرمایه‌گذاری کرده و به مدت سه سال فعالیت دائم داشته باشد و در این سه سال سابقه مالیاتی خوب و اعتبار بالایی کسب کند، می‌تواند اقامت دائم کشور چین را دریافت کند. هم‌چنین داشتن شرایط زیر در دریافت اقامت دائم این کشور بسیار مهم است:

  • حداقل ۱۰ میلیون یوآن (۱/۴۳میلیون دلار آمریکا) سرمایه‌گذاری در چین انجام داده باشد.
  • در زمینه‌هایی که توسط چین تشویق شده سرمایه‌گذاری کرده باشد.
  • شرکت‌هایی با فناوری بالا یا نوآوری در چین راه‌اندازی کرده باشند و شرکت توسط مقامات سطح استان تایید شده باشند.

همچنین خارجیانی که شرایط زیر را دارند (بهمراه همسر و فرزندان خردسالشان) می‌توانند برای اقامت دائم در چین اقدام کنند:

اخذ اقامت دائم کشور چین از طریق سرمایه‌گذاری
اخذ اقامت دائم کشور چین از طریق سرمایه‌گذاری
  •  در چین سرمایه‌گذاری مستقیم انجام داده باشند و مجموع سرمایه ثبت‌شده بیش از ۲ میلیون دلار آمریکا باشد (برای ۳ سال متوالی)
  • در نقاط مرکزی چین سرمایه‌گذاری مستقیم انجام داده باشند و مجموع سرمایه ثبت شده بالای ۱ میلیون دلار آمریکا باشد (برای ۳ سال متوالی)
  • در غرب چین یا مناطق فقیر نشین اصلی سرمایه‌گذاری مستقیم انجام داده باشد و مجموع سرمایه ثبت شده بیش از ۵۰۰۰۰۰ دلار آمریکا (برای ۴ سال متوالی) باشد.
  • در صنایع تشویق شده برای سرمایه گذاران خارجی سرمایه‌گذاری کرده باشند و مجموع سرمایه ثبت شده بیش از ۵۰۰۰۰۰ دلار آمریکا باشد. (برای ۳ سال متوالی)

همسر فردی که اقامت دائم کشور چین را دریافت کرده (در صورتی‌که ۵ سال از ازدواجشان گذشته باشد) می‌تواند نسبت به دریافت اقامت دائم این کشور اقدام کند.

فرزندان زیر ۱۸ سال شخص مقیم چین در صورتی‌که ازدواج نکرده باشند، اقامت دائم این کشور را دریافت می‌کنند.

مدارک لازم برای دریافت اقامت دائم کشور چین (گرین کارت چین):

  • اصل گذرنامه
  • مجوز کار
  • فیش حقوقی در ۴ سال گذشته
  • رسید مالیاتی در ۴ سال گذشته
  • دو عدد عکس گذرنامه ۳/۵ در۴/۵
  • فرم ثبت‌نام اقامت دائم
  •  اصل و کپی از مجوز تجاری شرکت
  • اصل و کپی از مجوز کد شرکت
  • اصل و کپی از گواهی تایید شرکت
  • گواهی سلامت
  • ارائه عدم سو پیشینه

اقتصاد کشور چین

چین در طول تاریخ یکی از قدرت‌های برجسته جهان بوده است. از سال ۲۰۱۰ به بعد اقتصاد کشور چین از آمریکا پیشی گرفته است. با افزایش جمعیت این کشور، انتظار می‌رود چین به بزرگ‌ترین قطب اقتصاد جهان تبدیل شود. هر چند در طول سال ۲۰۲۰، همه‌گیری کووید – ۱۹ اقتصاد چین را تقریباً مانند بقیه جهان تحت تأثیر قرار داد و شاهد افول عظیمی بود. با این حال دولت چین با ایجاد محدودیت‌های سخت‌گیرانه توانست خسارت‌های حاصل را جبران کند.

آمار اقتصادی چین در سال ۲۰۲۰ شامل موارد زیر است:

  • تولید ناخالص داخلی (PPP): ۲۳/۴ ترلیون دلار
  • نرخ رشد واقعی (GDP): ۶/۱۴ درصد
  • تولید ناخالص داخلی سرانه: ۸/۰۴۱‍‍‍ دلار
  • نرخ بیکاری: ۳/۶۴ درصد
  • نرخ تورم (CPI): ۲/۸ درصد

خطرات سرمایه‌گذاری در چین

هر چند سرمایه‌گذاری در کشور چین مزایای زیادی دارد، ولی بد نیست در مورد برخی خطرات سرمایه‌گذاری در این کشور که در صورت عدم آگاهی کافی و عدم بهره‌گیری از یک کارشناس یا مشاور، ممکن است برای شما رخ دهد. اطلاعاتی ارائه دهیم.

  • کمتر قابل پیش‌بینی: عملکرد دولت چین، کمتر از دولت‌های دموکراتیک مانند ایالات‌متحده یا اتحادیه اروپا قابل پیش‌بینی است.
  • بی‌ثباتی اجتماعی: اختلاف ثروت و تفاوت طبقاتی منجر به بی‌ثباتی و خروج سرمایه می‌شود.
  • تغییر جمعیت: موفقیت اقتصادی چین به دلیل نیروی کار ارزان و جوان بوده است، اما با توجه به پیر شدن جمعیت این موضوع، می‌تواند تغییر کند.

برای کشور در حال توسعه‌ای مانند چین جذب سرمایه‌گذاران خارجی یکی از مهم‌ترین موارد برای توسعه و هم‌چنین نزدیک‌شدن اقتصاد آن به نقطه رقابت در بازار جهانی است. ورود سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی به بخش فناوری پیشرفته در کشور چین به طور قابل توجهی افزایش یافته است و در حال حاضر تقریباً یک سوم کل ورودی‌ها را تشکیل می‌دهد.

 

 

نظرتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.