تفریحی جذاب را در باغ فردوس تهران تجربه کنید

 

بسیاری از افراد به گشت و گذار در تهران علاقمند هستند و دوست دارند که زمانی کوتاه را به تفریح در تهران بپردازند. جاذبه های تاریخی تهران می تواند انتخابی مناسب برای تفریح کوتاه مدت شما باشد و باغ فردوس از جمله جاذبه های گردشگری تهران است. در این مقاله از همیار تریپ به معرفی باغ فردوس تهران می پردازیم پس در ادامه همراه ما باشید.

تاریخچه باغ فردوس تهران

به دستور محمدشاه قاجار، درسال ۱۲۶۴ ق، قصری برای او در نزدیکی تجریش ساخته شد؛ اما همزمان با بیماری و مرگ او قصر نیمه‌تمام ماند و وی در همان قصر نیمه‌تمام به نام محمدیه (در محل محمودیه فعلی) از دنیا رفت. هم‌زمان با ساخت قصر محمدیه، درباریان نزدیک به او نیز در همان حوالی اقدام به احداث باغ یا عمارت ییلاقی کردند. از جمله حسینعلی‌خان معیرالممالک باغی احداث کرد که به باغ فردوس مشهور شد. عمارت باغ فردوس در قسمت جنوبی باغ ساخته شده و از ابتدا به صورت کاخ و محل اقامت اعیان، تزئین شده است. عمارت باغ فردوس در دو طبقه به سبک قاجاریه بنا گذاشته شد.

معرفی باغ فردوس تهران

مساحت باغ فردوس ۲۰۰۰۰ متر مربع و طول آن ۲۸۰ متر و شیب آن از شمال غربی به جنوب شرقی است. دکتر محمود افشار یزدی در سال ۱۳۱۶، قسمتی از باغ و ساختمان اندرونی را که حدود ۶۰۰۰ متر مربع بود، خرید و به تدریج با خریدن قطعات اطراف، مساحت باغ را به ۱۲۰۰۰ متر مربع رسانید. سپس در سال ۱۳۳۷، باغ و ساختمان‌های داخل آن را وقف امور فرهنگی کرد؛ از جمله در سال ۱۳۵۲ قسمتی از آن برای استقرار مؤسسه لغت نامه دهخدا و مؤسسه باستان‌شناسی به دانشگاه تهران واگذار شد که هم‌چنان دایر است.

معماری فوق العاده باغ فردوس

زمانی که به باغ فردوس می‌روید، چنارهای سرسبز ورودی آن، نمایی چشم‌نواز دارد. دو مجسمه برنزی از سهروردی و ابن هیثم، در آن دیده می شود. عمارت باغ فردوس، یک هزار متر مربع وسعت داشته و عرض بیست و شش متر و طول سی و چهار متر است. همه اتاق‌ها و سالن‌ها دارای گچ‌بری زیبا بوده و شکوه مقرنس‌کاری‌ها با شاخ و برگ را شاهد خواهید بود. این باغ، به دلیل آنکه در طراحی و معماری آن، از اصول معماری باغ‌های ایرانی الهام گرفته‌اند، زیبایی خیره‌کننده‌ای دارد و یکی از مقصدهای عکاسی و گردشگری در شمال پایتخت به شمار می‌رود.

معماری فوق العاده باغ فردوس
معماری فوق العاده باغ فردوس

ویژگی های جالب باغ فردوس

شیب زمین باغ فردوس به این‌گونه است که از شمال غربی، به سمت جنوب شرقی و تندی شیب به‌گونه‌ای است که کف طبقه نخست بنا با قسمت جنوبی باغ و سقف آن با قسمت شمالی هم سطح است. باغ ایرانی، شهرت جهانی دارد و در فهرست یونسکو نیز به آن توجه شده است. وقتی به باغ فردوس می‌روید، شما با یک باغ تمام عیار ایرانی روبرو هستید. چون المان‌هایی چون درختان سرسبز، حوض‌هایی روبروی ساختمان، کوشک میانی که امروزه محل موزه سینما است، دیده می‌شود. چهارگوش بودن نیز در این باغ رعایت شده است و شما با محیطی مستطیل شکل روبرو هستید. مثل باغ شازده کرمانی‌ها.

بیشتر بخوانید: تفریحی جذاب در موزه آبگینه تهران!

ویژگی های جالب باغ فردوس
ویژگی های جالب باغ فردوس

جاذبه های دیدنی باغ فردوس تهران

نمایی دیدنی از پنجره‌ها و نمای کوشک میانی باغ فردوس تهران می تواند نمایی جذاب برای عکاسی باشد و بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی تهران از این بخش باغ فردوس بسیار عکاسی می‌کنند و رد پایش در هشتگ باغ فردوس اینستاگرام قابل‌مشاهده است. داخل عمارت باغ فردوس، موزه سینما است. جایی که می‌توان تاریخ سینمای ایران را از اوایل قرن بیستم میلادی تا به امروز به نظاره نشست و تصاویری کم‌تر دیده نشده از پشت صحنه برخی از سریال‌ها و فیلم‌های سینمایی کارگردانان و بازیگران معروف سینمای ایران را تماشا کرد و حتی به تماشای فیلم‌های روز سینمای ایران نشست.

جاذبه های دیدنی باغ فردوس تهران
جاذبه های دیدنی باغ فردوس تهران

امکانات باغ فردوس تهران

کافه و رستوران‌های خوب و مجهزی در باغ فردوس در دسترس است که انواع و اقسام غذا و نوشیدنی گرم و سرد ایرانی و فرنگی را در کنار صنایع دستی اقوام ایرانی به گردشگران تهرانی ارائه می‌کنند. اگر دنبال یک پاتوق هنری خوب هستید، باغ فردوس عین خانه هنرمندان ایران، جای خوبی برای گردشگری شهری هنری است. عمارت زیبایی که در باغ فردوس واقع شده و از خیابان ولیعصر نیز دیده می‌شود، دو طبقه است. معماری این عمارت، سبک و سیاق دوران قاجار دارد و ترکیبی از معماری ایرانی و اروپایی است.

چرا باید از باغ فردوس دیدن کنیم؟

با ورود به این باغ و در کنار آن، می‌توانید یک روز دل‌انگیز بهاری یا پاییزی را سپری کنید و انواع و اقسام کافه و رستوران نیز در اطراف باغ در دسترس است. جایی خوب برای گذران ساعتی خوش با دوستان و خانواده و پیاده‌روی به سمت شمال خیابان ولیعصر برای تجریش گردی.

 

نظرتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.