معرفی بهترین مناطق خلوت تهران برای سیزده بدر!

 

انتخاب یک مقصد مناسب برای سیزده بدر یکی از سخت ترین انتخاب های خانواده ها برای انجام تفریح یک روزه است. بسیاری از افراد علاقه دارند تا در روز سیزده بدر، به دل طبیعت بزنند و از زیبایی های طبیعت در این روز استفاده کنند. انتخاب مناطق گردشگری در شهر تهران می توانند ایده آل باشد اما باید انتظار شلوغی آنها را داشته باشید. در این مطلب از همیار تریپ به معرفی بهترین مناطق شهر تهران برای سیزده بدر می پردازیم پس در ادامه همراه ما باشید.

منطقه کشار بالا و پایین 

پس از رسیدن به سولقان هنوز از آن خارج نشده اید در سمت چپ با یک بریدگی از سولقان جدا می‌شوید و راه کشار بالا و پایین را در پیش می‌گیرید. ۲ کیلومتر که طی مسیر کنید به یک دوراهی می‌رسید که امتداد آن در همین مسیر که پر رفت وآمد تر است شما را به کشار بالا می‌برد ولی اگر خواستید به کشار پایین بروید از همین نقطه باید مسیر دره را در پیش بگیرید. در این نقطه از جاده تا چشم کار می‌کند کوه‌ها و تپه‌ها پوشیده از برف است و اهالی روستا می‌گویند بارش امسال خوب بوده است، اما شما که قرار است بهار به این نقطه بروید شرایط فرق می‌کند. کوه‌های کشار در بهار پر است از سبزی‌های کوهی و والک و ریواس. کشاری‌ها در قدیم محصولاتشان را بار الاغ می‌کردند و به سمت گمرک می‌بردند؛ کاری که بین روستاییان این اطراف خیلی معمول بود. بیشتر باغ‌ها حوضچه ذخیره آب دارد که از آب چشمه پر می‌شود.

منطقه کشار بالا و پایین 
منطقه کشار بالا و پایین

مناطق اطراف آبشار معروف سنگان

پس از اینکه از میدان شهران برای رفتن به روستاهای حریم فاصله بگیرید از روستای کن که بگذرید و سولقان را ببینید حدود ۱۰ کیلومتر در مسیر اصلی رانندگی کنید تا به یک دو راهی برسید که سمت راست جاده، شما را به بارگاه امامزاده داود(ع) هدایت می‌کند و سمت چپ شما را به سنگان می‌برد. روستای سنگان که از سطح دریا ۲۱۰۰ متر ارتفاع دارد و آب هوای آن در بهار و تابستان معتدل و مطبوع و در زمستان سرد و برفی است. رشته کوه‌هایی چون دزد سیاسر، ‌بند بارو، پشت‌بند، سیاسنگ، گردنه لشکرک و دره‌های وی یک، ده پیران، در تک، گمک، لرتان و دشت قاضی نیز در اطراف سنگان قرار دارند. رودخانه سنگان از کنار روستا عبور می‌کند. آثار بازمانده تاریخی به‌ویژه آرامگاه امامزاده‌های سه‌گانه سنگان، نشانگر قدمت طولانی این روستاست. به استناد نوشه‌های برخی از سنگ قبرها قدمت این روستا به بیش از ۵۰۰ سال پیش می‌رسد. مشاغل عمده مردم روستای سنگان باغداری است. آبشار سنگان شهرت جهانی یافته است و همان گونه که از اسمش برمی‌آید در یک منطقه سنگی و در بالادست روستا واقع شده است.

مناطق اطراف آبشار معروف سنگان
مناطق اطراف آبشار معروف سنگان

دره طالون تهران

اگر قصد دیدن روستا یا دره طالون را دارید یا می‌خواهید در طبیعت زیبای این منطقه دمی بیاسایید بعد از روستای رندان و حرکت در جاده پر پیچ و خم به پایین دست دره‌ای می‌رسید که در داخل این باغ دره باغستان طالون قرار دارد. به هر روی از میدان شهران تا باغ روستای طالون ۳۵ کیلومتر فاصله است. طالون یک روستا دره است. جمعیت ثابت این روستا نزدیک به صفر است ولی جمعیت فصلی آن بیش از ۵۰ خانوار است.

بیشتر بخوانید: آشنایی با بهترین جاذبه های گردشگری تهران در فصل بهار!

ویژگی های جذاب دره طالون

این دره ظرفیت بسیار بالایی از نظر باغداری و تولید محصولات آلبالو، گیلاس، گلابی، سیب و گردو دارد، آلبالو و گیلاس این نقطه به خارج از کشور صادر می‌شود. دامنه‌های این دره بسیار زیبا و در بهار به دلیل گل‌های ریواس از منظره شگفت انگیزی برخوردار است. روستای طالون در اغلب سال رودخانه‌ای پر آب دارد که از ارتفاعات نعل اسبی‌ سرچشمه می‌گیرد و جریان آب در بالادست این روستا باغ، آبشار بسیار زیبایی را خلق کرده است که در فصل بهار چنان خروشان است که افراد به سختی در نزدیکی آن صدای یکدیگر را می‌شنوند. در بالا دست و انتهای بخش باغستان روستای طالون ارتفاعات نعل اسبی ‌قرا ردارد که اغلب سال محل صعود کوهنوردان و طبیعت‌دوستان است.

روستای تماشایی رندان تهران

بعد از گذر از کنار جاده‌های کشار، سولقان و سنگان در ۱۰ کیلومتری امامزاده داود(ع) به سمت چپ حرکت کنید، پس از طی مسافت ۵ کیلومتر به روستای رندان آبشار زیبای این منطقه می‌رسید. رندان روستایی است کهن با جمعیت ۵۰۰ نفر که بیشتر آنها به دامداری و باغداری اشتغال دارند، محصولات روستا سیب‌ درختی، گیلاس و آلبالو است. پوشش گیاهی ارتفاعات و کف دره در این روستا عبارتند از زبان گنجشک، چنار، گل گاوزبان، آویشن، گل بنفشه، گل ختمی و چای کوهی. پوشش گیاهی دامنه‌های محدوده روستا اغلب پوشش متراکمی است.

روستای تماشایی رندان تهران
روستای تماشایی رندان تهران

امامزاده داود

امامزاده داود(ع) در ارتفاعات البرز و شمال غربی‌تهران و در انتهای جاده کن و سولقان قرار گرفته و از شمال به کوه‌های «رندان» و «توچال» با ارتفاع ۳ هزار متری، از غرب به کوه «لیچه» با ارتفاع ۲ هزار و ۵۰۰ متری، از شرق به کوه‌های «بند عیش» و «فرحزاد» با ارتفاع ۲ هزار و ۸۰۰ متر و از جنوب به بخش «کن» و «سولقان» محدود می‌شود. وسعت کل این منطقه ۸۰ کیلومترمربع و مهم‌ترین رود این منطقه کوهستانی رود «سولقان» است. امامزاده داود(ع) یکی از مشهورترین امامزاده‌های اطراف تهران است که در کوهستان‌های شمال غربی‌تهران واقع شده است. این بنا در ۱۵ کیلومتری فرحزاد و از لحاظ جغرافیایی منطقه‌ای سردسیر است. بیشتر شهرت امامزاده داود(ع) به خاطر مسیر منتهی به امامزاده است که از میان دره‌های زیبا و سرسبز می‌گذرد و در تمام فصول بخصوص در ایام خنک سال مسافران و گردشگران بسیاری از این مناظر دیدن می‌کنند.

روستای دیدنی کیگا

اگر بخواهید به روستای کیگا در ۵ کیلومتری امامزاده داود(ع) بروید از میدان شهران حرکت کنید، از سولقان که بگذرید و از دوراهی سنگان عبور کنید؛ مسیر، شما را به ۱۰ کیلومتری امامزاده داود(ع) می‌برد. حرکت در سمت چپ و انحراف از جاده اصلی به سوی رندان و طالون می‌رود، ولی اگر قصد دارید به کیگا بروید همان جاده اصلی و مسیر امامزاده داود(ع) را ادامه دهید. در نزدیکی مکانی که گلدسته‌ها به شما خوشامد می‌گوید در سمت راست جاده و در کنار رود دره روستایی قرار گرفته است که کیگا نام دارد؛ روستایی با درختان سر به فلک کشیده و میوه‌های تازه که تابش نور خورشید بر روی آن بر تازگی این محصولات می‌افزاید. قدیم‌ها به این روستا «کیقباد» می‌گفتند مردم آن کشاورز و باغبان بوده و محصولات کشاورزی خود را با پای پیاده برای فروش به تهران می‌بردند.

 

نظرتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.