بلندترین برج های جهان را در کشورهای آسیایی پیدا خواهید کرد. شاید در گذشته برج امپایر استیت بلندترین برج جهان در آمریکا بود، اما پس از آن آسمان خراش های عجیبی با ارتفاع بسیار بیشتر در کشورهای آسیایی ساخته شدند. پس اگر می خواهید بدانید بلندترین برج جهان کجاست باید در کشورهای آسیایی به دنبال آن باشید. معمولا هر کدام از این برج های بلند نماد آن کشور می شوند. مثال بارز این موضوع هم برج میلاد و برج آزادی در کشور خودمان است. شاید بتوان گفت نماد اصلی شهر تهران این برج ها می باشند. در ادامه به ترتیب بلندترین برج های جهان را به شما معرفی می کنیم و اگر می خواهید بدانید بلندترین برج جهان در کدام کشور است، تا انتهای این مطلب از همیار تریپ را مطالعه کنید.
برج خلیفه در دبی امارات، 828 متر
بلندترین برج جهان ارتفاع 828 متری دارد. این عدد به قدری عجیب است که شاید در نگاه اول باورتان نشود، اما درست است، بلندترین برج اداری جهان، یعنی برج خلیفه از ارتفاع 828 متری برخوردار است. این آسمان خراش با هزینهی هنگفتی معادل 4.1 میلیارد دلار ساخته شد و در سال 2010 افتتاح گردید. برج خلیفه که 163 طبقه دارد از نمای بالا به شکل حرف Y نمایان می شود. بیشتر طبقات این ساختمان به هتل ها، بخش های مسکونی و اداری، رستوران ها و سکوی تماشای مناظر مربوط می شود.

برج شانگهای چین، 632 متر
بلندترین برج جهان در سال 2023 همانطور که گفتیم برج خلیفه دبی است، اما پس از آن و در رتبهی دوم، برج شانگهای چین قرار دارد. این برج که تقریبا یک برج نوساز و تازه تاسیس محسوب می شود در سال 2016 افتتاح گردید. شانگهای که شهر تجاری مهم کشور چین است این برج را به عنوان دومین برج جهان در خود می بیند و این ساختمان به یک نماد برای شانگهای تبدیل شده است. در مورد سازهی این ساختمان باید بگوییم که این ساختمان از 9 سازهی استوانه شکل تشکیل شده است. این 9 استوانه روی هم قرار گرفته اند و 128 طبقه را تشکیل می دهند تا به یکی از بلندترین برج های جهان تبدیل شوند.
برج شانگهای از موارد زیر تشکیل شده است:
- مغاز و فروشگاه
- باغ ها
- کتابخانه ها
- کافه ها
- رستوران ها
- هتل با 320 اتاق

برج ساعت مکه عربستان سعودی، 601 متر
احتمالا اگر به سفر حج رفته باشید و یا حتی تصاویری از خانهی خدا را دیده باشید، متوجه وجود یک ساختمان بلند در کنار آن شده اید. برج ساعت مکه در سال 2004 شروع به ساخت و ساز کرد و در سال 2012 به بهره برداری رسید. برج ساعت یا برج های ابراج البیت، بلندترین برج ساعت جهان و یک ساختمان دولتی متعلق به آل سعود می باشد. این ساختمان 120 طبقه دارای رکورد ساختن هتل در بیشترین ارتفاع است و از بلندترین برج های جهان به شمار می رود. از جمله مکان هایی که در برج ساعت قرار گرفته است می توان به موارد زیر اشاره داشت:
- آپارتمان مسکونی با سکونت دائم
- مرکز کنفرانس
- نمازخانه 10 هزار نفری
- هتل 5 ستاره
- مرکز خرید 5 طبقه
- موزه
- مرکز تماشای ماه
- پارکینگ با گنجایش بیش از 1000 وسیله نقلیه
مرکز تجارت جهانی پینگ ان چین، 599 متر
مرکز تجارت جهانی پینگ ان مشخصا به دنبال رکورد شکنی در ارتفاع نبوده است. این برج که در سال 2017 افتتاح شد و در واقع 5 سال پس از برج ساعت مکه به بهره برداری رسید، فقط 2 متر کوتاه تر از آن است، اما با این حال از بلندترین برج های جهان محسوب می شود. البته طراحان این برج در برنامه ریزی اولیه ارتفاعی بالغ بر 660 متر را در نظر داشتند ولی با وجود فرودگاه شنزن در اطراف این برج، مجبور به کوتاه تر کردن ارتفاع آن شدند. این ساختمان بیش از 100 طبقه بوده و دارای اماکن مختلفی مثل فضاهای اداری، فروشگاه، رستوران و هتل می باشد.

برج لوته کره جنوبی، 555 متر
شاید برای کشورهای پیشرفته و توسعه یافته اینکه بلندترین برج جهان کدام است مهم نباشد و به کاربردهای ساخت این برج ها بیشتر از رکورد شکنی فکر کنند. برج جهانی لوته دارای 123 طبقه بوده و در نزدیکی روخانهی هان سئول قرار گرفته است. این برج هم در سال 2017 افتتاح شد و به یکی از بلندترین برج های جهان تبدیل شد. طراحی این برج دارای گواهینامه ای به نام LEED Gold است. این گواهینامه به معنای تعهد مشتری به حفاظت از محیط زیست است.

مرکز تجارت جهانی یک آمریکا، 541 متر
در معرفی ششمین مورد از بلندترین برج های جهان بالاخره از آسیا بیرون می آییم و به نیمکرهی غربی دنیا می رویم. این ساختمان 541 متری در سال 2013 به صورت کامل افتتاح شد. سال 2012 بود که مرکز تجارت جهانی یک آمریکا در حالی که هنوز کامل هم نشده بود توانست از برج امپایر استیت ارتفاع بیشتری داشت و به بلندترین برج در نیویورک تبدیل شد. این آسمان خراش از بخش های مختلفی تشکیل و ساخته شده است. در پایین ترین قسمت آن پایهی مکعبی قرار گرفته است و از طبقه 69 به بعد از مکعب ها تغییر شکل می دهند و به مثلث ها متساوی الساقین تبدیل می شوند. پس از آن هم مربع های شیشه ای شکل وجود دارد و در آخر تاج مارپیچی با ارتفاع 124 متر در بالاترین قسمت برج قرار دارد. سکوی تماشای این برج در ارتفاع 381 متری از سطح زمین قرار دارد.

مرکز مالی سی تی اف گوانگژو چین، 530 متر
تا به اینجای کار تنها کشوری که سومین برج از بلندترین برج های جهان را در اختیار دارد، چین است. برج مالی سی تی اف گوانگژو با 530 متر ارتفاع پس از برج شانگهای و برج پینگ ان، سومین برج بلند این کشور و هفتمین برج بلند در دنیا محسوب می شود. ساختمان 111 طبقه ای که 16 طبقهی آخر آن را هتل ها و اقامتگاه های لوکس و گران قیمت تشکیل می دهند، به نماد اصلی گوانگژو چین تبدیل شده است. این آسمان خراش 530 متری از بخش های مختلفی همچون موارد زیر تشکیل شده است:
- مراکز اداری
- مراکز خرید
- مرکز کنفرانس
- سکوی تماشا
- هتل
- سوئیت مسکونی

برج سیتیک چین، 528 متر
باز هم نام چین را در هشتمین سازه بلندترین برج های جهان مشاهده می کنید. در واقع اگر به دنبال چرایی قدرت گرفتن چین در اقتصاد هستید، یکی از نشانه های آن همین برج های بلند و مرتفع است. برج سیتیک به عنوان بلندترین برج پکن شناخته می شود و در سال 2018 افتتاح شده است. این برج با الگوبرداری از گلدان Zun متعلق به عصر برنز در چین ساخته شده است. این برج از سه مقدار در عرض و پهنا برخوردار است. به طوری که در پایین ترین قسمت از برج 78 متر عرض دارد و در اواسط به 54 متر و در انتها به 69 متر می رسد.

تایپه ۱۰۱ تایوان، 509.2 متر
آسیای شرقی مملو از برج های بلند و آسمان خراش ها است. نهمین برج مرتفع در دنیا مربوط به کشوری در آسیای شرقی یعنی تایوان می شود. این برج بر حسب موقعیت جغرافیایی و زلزله خیز بودن منطقه، کاملا مقاوم در برابر سیل و زلزله ساخته شده است. با توجه به طوفان های مرگباری که در این منطقه وجود دارد و سرعت آنها معادل 250 کیلومتر در ساعت است، مهندسان این سازه بیشترین تمرکز خود را روی مقاوم سازی آن گذاشته اند.

مرکز مالی جهانی شانگهای چین، 492 متر
این ساختمان که عنوان دهمین ساختمان در بین بلندترین برج های جهان را دارد، توسط شرکت آمریکایی Kohn Pedersen Fox طراحی و ساخته شده است. این برج که در سال 2007 افتتاح گردید یک ویژگی مهم دارد و آن هم این است که دهانهی بزرگ ذوزنقه شکل آن در بالای برج، از فشار باد جلوگیری می کند. این برج تا به الان عنوان پنجمین برج بلند چین و دومین برج بلند شانگهای را از آن خود کرده است و از بخش های مهم تشکیل دهندهی آن می توان به موارد زیر اشاره داشت:
- پارکینگ با ظرفیت 1100 وسیله نقلیه (3 طبقه زیرزمین)
- فروشگاه و رستوران (طبقه 1 و 2)
- سالن کنفرانس و جلسات (از طبقه 3 تا طبقه 5)
- دفاتر اداری (از طبقه 7 تا طبقه 77)
- هتل (طبقه 79 تا طبقه 93)
- سکوی تماشا

بلندترین برج جهان در حال ساخت
برج گنبد قابوس، بلندترین برج اجری جهان
بلندترین برج آجری جهان برج گنبد قابوس است که در ایران قرار دارد؛ برج گنبد قابوس در استان گلستان قرار گرفته و دارای 72 متر ارتفاع است. این ساختمان آجری در سال 357 هجری شمسی ساخته شده است و تا به امروز کاملا سالم باقی مانده است. روی این برج آجری که در زمان سلطنت ابن وشمگیر ساخته شده است جملاتی نوشته شده است که معنی این جملات به شرح زیر است:
سوالات متداول
ارتفاع برج میلاد چقدر است؟
برج میلاد در سال 2007 افتتاح شد و دارای 435 متر ارتفاع از سطح زمین است.
بزرگترین برج جهان اسمش چیه؟
بلندترین برج جهان برج خلیفه در دبی است.