معرفی بهترین جاذبه های گردشگری بستک در استان هرمزگان!

 

هرمزگان یکی از دیدنی ترین شهرهای ایران است که هر ساله میزبان تعداد زیادی از گردشگران است جاذبه های طبیعی و آثار تاریخی متعدد باعث استقبال گردشگران از حضور در این شهر شده است. بستک یکی از مناطق زیبای استان هرمزگان است که جاذبه های گردشگری آن همواره زبانزد گردشگران بوده است. در این مقاله از همیار تریپ به معرفی جاذبه های گردشگری بستک هرمزگان می پردازیم پس در ادامه همراه ما باشید.

حمام خان بستک هرمزگان

حمام خان بستک واقع در شهر بستک در بخش مرکزی شهرستان بستک در غرب استان هرمزگان، یکی از آثارهای تاریخی و از نقاط دیدنی استان هرمزگان در جنوب ایران است. این حمام در شهر بستک واقع شده و از آثار دوره قاجاریه است ویکی از آثار به جا مانده از گذشته در بستک است و در جوار خانه بنی عباسی بنا شده‌ است. این گونه حمام‌ها در منطقه به حمام زیر زیر زمینی معروف است. چرا که زمین را در ابعاد مختلف واندازه لازم گود می‌کنند و بنای حمام را در درون زمین ایجاد می‌کنند تا هم استحکام وطول عمر دیوارهای آن بیشتر باشد وهم گرمای بیشتری را در ایام سرد زمستان در خود نگه دارند.

حمام خان بستک هرمزگان
حمام خان بستک هرمزگان

موزه مردم‌شناسی جناح در بستک

موزه مردم‌شناسی جناح از جاهای دیدنی بستک در استان هرمزگان محسوب می‌شود و با تلاش شخصی فرهنگ‌دوست به نام عبدالرحمن عبداللهی و به همت شورای اسلامی وقت شهر جناح تاسیس شد. مجموعه موزه در ۶ تالار به نمایش درآمده است که شامل انواع وسایل پخت‌وپز، آب‌کشی و نگهداری آب، پوشاک محلی، صنایع دستی، نسخ خطی، سکه‌های قدیمی، وسایل کشاورزی سنتی و دست‌نوشته‌ها می‌شود.

قنات دیدنی پاراو کوخرد در بستک هرمزگان

قنات پاراو کوخرد شامل دو رشته قنات‌ باستانی می‌شود و از جاهای دیدنی بستک به شمار می‌رود. هرچند این قنات‌ها سال‌های زیادی بلااستفاده باقی مانده‌اند؛ اما بقایایی از کانال و چاه آن‌ها را همچنان می‌توان دید. سرچشمه‌ این دو رشته قنات‌ زیر کوه ناخ قرار دارد و بقایای آب‌انبارهای وابسته به آن‌ها که از سنگ و ساروج ساخته شده‌اند، باقی مانده است.

آب شیرین یکی از این دو قنات را در حوضچه‌هایی ساروجی جمع‌آوری می‌کردند و به‌وسیله‌ی سازه‌ای سنگی به نام ترنه، از عرض رودخانه‌ مهران که آب آن شور است، عبور می‌دادند. این سازه سنگی و کهن در واقع کانالی است که چندین ستون مخروطی شکل دارد و از سنگ، ساروج، گل و لای ساخته شده است. در ساخت ترنه نکات معماری بسیاری را رعایت کرده‌اند که در نتیجه‌ آن‌ها این سازه‌ باستانی با مرور زمان، به‌جز فرسایش طبیعی سنگ‌های خود، هیچ آسیبی ندیده است.

مسجد جامع بستک

مسجد جامع بستک که با نام مسجد جدید نیز شناخته می‌شود، از جاهای دیدنی بستک در استان هرمزگان است و در مرکز شهر قرار دارد. مسجد جامع بستک از معماری منحصربه‌فرد و قابل توجهی برخوردار است. بر سطح داخلی و بیرونی دیوارهای مسجد، در قسمت بالایی دیوارها تزییناتی بکار رفته که بیشتر طرح‌های هندسی و گل‌وبوته است. مسجد دارای محراب و منبر است. ستون‌های مسجد با گچبری‌های برجسته تزئین شده‌است. مسجد دارای شبستان بزرگ با طاق‌های اکلیل و گچ‌بری و دو مناره که در حدود ۳۲ متر ارتفاع دارند است. همچنین منبر مسجد از نقاشی و گچ‌بری برخوردار است.

مسجد جامع بستک
مسجد جامع بستک

آبگرم طبیعی تدرویه در بستک هرمزگان

ﺁﺑﮕﺮﻡ ﺭﻭﺳﺘﺎﯼ ﺗﺪﺭﻭﯾﻪ ﺷﻬﺮﺳﺘﺎﻥ ﺑﺴﺘﮏ ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﭼﺸﻤﻪ ﻫﺎﯼ ﮐﻢ ﻧﻈﯿﺮ ﺍﺳﺘﺎﻥ ﻫﺮﻣﺰﮔﺎﻥ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺧﺎﻃﺮ ﺟﺎﺫﺑﻪ ﻫﺎﯼ ﻃﺒﯿﻌﯽ ﻭ ﺧﻮﺍﺹ ﺩﺭﻣﺎﻧﯽ ﺁﻥ، ﻫﻤﻪ ﺳﺎﻟﻪ ﮔﺮﺩﺷﮕﺮﺍﻥ ﺯﯾﺎﺩﯼ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺧﻮﺩ ﺟﻠﺐ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ ﮐﻪ ﺍﺯ ﻭﯾﮋﮔﯽ ﻫﺎﯼ ﻣﻨﺤﺼﺮ ﺑﻪ ﻓﺮﺩ ﺍﯾﻦ ﺁﺑﮕﺮﻡ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﻭ ﭼﺸﻤﻪ ﺟﺪﺍ ﺍﺯ ﻫﻢ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ ﮐﻪ ﺁﺏ ﭼﺸﻤﻪ ﺍﺻﻠﯽ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﺩﺍﻍ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﭘﺲ ﺍﺯ ﻣﺨﻠﻮﻁ ﺷﺪﻥ ﺑﺎ ﺁﺏ ﺳﺮﺩﯼ ﮐﻪ ﺍﺯ ﭼﺸﻤﻪ ﺩﯾﮕﺮ ﺟﺎﺭﯼ ﺍﺳﺖ، ﻭﺍﺭﺩ ﺣﻮﺿﭽﻪ ﻣﺨﺼﻮﺹ ﺍﺳﺘﺤﻤﺎﻡ ﺷﺪﻩ ﻭ ﻗﺎبل اﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺑﺮﺍﯼ ﮔﺮﺩﺷﮕﺮﺍﻥ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ.

اثری تاریخی به نام کریکی در بستک 

کریکی نام مکانی زیبا از توابع بخش مرکزی شهرستان بستک در غرب استان در غرب استان هرمزگان، و یکی از آثار تاریخی و از نقاط دیدنی استان هرمزگان در جنوب ایران است. این مکان جایگاه و تفریحگاه حاکمان بستک و جهانگیریه بوده‌ است، آثار کاخ سلطنی مشهور به «بنگله کریکی» و تفریحگاه حاکم پرقدرت بستک وجهانگیریه محمد تقی خان مشهور « صولت الملک» هنوز در آن مکان باقی‌مانده که حکایت از دوران باشکوهٔ آن زمان می‌دارد.

کریکی در بستک 
کریکی در بستک

حمام تاریخی سیبه در بستک

حمام سیبه از آثار تاریخی و دیدنی های بستک، در استان هرمزگان است. بخشی از سقف گنبدی و نیمه‌ویران این گرمابه‌ی تاریخی، به مرور زمان و بر اثر بارندگی‌ها از زیر خاک نمایان شده است و در قسمت‌هایی از آن نیز با کمک مردم حفاری‌هایی صورت گرفته است. این ساختمان باستانی ارتفاعی در حدود سه متر دارد که بیشتر قسمت‌های آن در زیر خاک مدفون شده‌اند و در صورت ادامه‌ی حفاری‌ها، مجموعه‌ای بزرگ نمایان می‌شود. این اثر باستانی در ۲۷ بهمن ۱۳۸۲ و با شماره‌ی ۱۰۹۲۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

 

نظرتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.