روملی حصار استانبول را بشناسید + [عکس های جذاب]

 

استانبول شهری تاریخی در بین دو قاره آسیا و اروپا است که مقر اصلی امپراتوری روم شرقی و امپراتوری عثمانی بوده است. تاریخ پرفراز و نشیب این دو امپراتوری را در بناهای تاریخی این شهر می توان مشاهده کرد. روملی حصار استانبول یکی از بناهای تاریخی شگفت انگیز و یکی از بهترین جاهای دیدنی استانبول است. در این مقاله از همیار تریپ به معرفی این بنای تاریخی مهم می پردازیم و شما را با این مکان زیبا و دیدنی آشنا می کنیم.

قلعه روملی حصار استانبول
قلعه روملی حصار استانبول

تاریخچه روملی حصار استانبول

روملی حصار یا قلعه روملی حصار یک قلعه نظامی است که در ساحل اروپایی استانبول و بر فراز تپه ای مشرف به تنگه بسفر بنا شده است. روملی حصار به معنی قلعه ای است که در قلمرو رومی ها قرار دارد. سلطان محمد فاتح طی 4 سال این قلعه زیبا و مستحکم را بنا کرد تا شهر قسطنطنیه یا استانبول امروزی را محاصره کند. هدف از ساخت این بنا، قطع ارتباط و کمک تجاری و نظامی از طریق دریا و تنگه بسفر به قسطنطنیه بود. جالب است بدانید که یک قلعه مشابه و قدیمی تر نیز در ساحل مقابل تنگه بسفر قرار گرفته است که آنادولو حصار نام دارد. این دو قلعه در هماهنگی با هم و با استفاده از بستن تنگه بسفر و قطع ارتباط تجاری و نظامی باعث شدند، عثمانیان بتوانند رومیان را شکست داده و قسطنطنیه را تصرف کنند. بعد ها نام استانبول را بر قسطنطنیه گذاشتند و به عنوان پایتخت جدید خود برگزیدند. 

تاریخچه روملی حصار استانبول
تاریخچه روملی حصار استانبول

معماری قلعه روملی حصار

همانطور که قبلا اشاره کردیم قلعه روملی حصار استانبول یک قلعه نظامی است. این قلعه دارای یک برج کوچک و سه برج اصلی و مهم است. روی دیوارهای قلعه 13 سنگر دیدبانی قرار دارد که سه برج را به یکدیگر مرتبط می کند. برج اصلی که برج ساریسا پاشا نام دارد در قسمت شمالی قرار دارد و استوانه ای شکل است اما امروزه این برج را به خاطر گرامیداشت سلطان محمد فاتح به نام برج فاتح می شناسند. برج بزرگ دوم به شکل منشوری 12 ضلعی  در اسکله و وسط قلعه روملی حصار وجود دارد که به آن برج خلیل پاشا می گویند. برج سوم هم که در جنوب قلعه قرار دارد و استوانه ای شکل است، برج زانوس پاشا نام دارد. 

معماری قلعه روملی حصار
معماری قلعه روملی حصار

سرنوشت قلعه روملی حصار

پس از اینکه امپراتوری عثمانی شهر استانبول امروزی را به تصرف خود درآورد، قلعه روملی حصار کاربری خود را ازدست داد. عثمانیان از آن به عنوان محل بررسی و نظارت بر عبور و مرور تنگه بسفر و گاهی هم به عنوان زندان استفاده می کردند. در سال 1509 در استانبول زلزله مهیبی رخ داد که این قلعه باشکوه را دچار خسارت کرد. پس از آن قلعه روملی حصار استانبول تا حدودی بازسازی شد و به عناوین مختلف مورد استفاده قرار گرفت. امروزه قلعه روملی حصار به موزه ای دیدنی و جذاب تبدیل شده است که برای عموم قابل بازدید است. همچنین در فضای باز قلعه، کنسرت های فصلی و فستیوال های هنری برگزار می شود.

سرنوشت قلعه روملی حصار
سرنوشت قلعه روملی حصار

چطور به قلعه روملی حصار استانبول برویم؟

قلعه روملی حصار استانبول در ساحل تنگه بسفر واقع شده است. بنابراین بهترین راه برای رفتن به این قلعه تاریخی و زیبا، استفاده از اتوبوس هایی است که از ایستگاه اتوبوس روملی حصار عبور می کند. وقتی در این ایستگاه پیاده شوید، قلعه روملی حصار استانبول دقیقا در مقابل شما قرار دارد. بازدید از این قلعه با شکوه در روزهای عادی از ساعت 9 تا 5.30 عصر امکان پذیر می باشد.

چطور به قلعه روملی حصار استانبول برویم؟
چطور به قلعه روملی حصار استانبول برویم؟

رستوران های اطراف قلعه روملی حصار استانبول

استراحت و تجدید قوا به هنگام بازدید از مکان های بزرگ تاریخی همیشه لازم است. به همین دلیل در اطراف قلعه روملی حصار، رستوران ها و کافه های مختلفی وجود دارد که شما می توانید در آنجا استراحت کنید و از غذاهای خوشمزه ترکیه لذت ببرید. در ادامه چند رستوران و کافی شاپ نزدیک به روملی حصار استانبول را معرفی می کنیم:

  • رستوران اسکله روملی حصار: دارای منوی متنوعی از غذاهای دریایی
  • رستوران تاهین: دارای منوی غذاهای لبنانی
  • کافه لالیبرت: دارای منوی چای، قهوه و انواع نوشیدنی
رستوران های اطراف روملی حصار استانبول
رستوران های اطراف روملی حصار استانبول

کلام آخر

قلعه روملی حصار استانبول از جمله جاذبه های ترکیه است که تا مدت ها زیبایی و شکوه آن در ذهنتان ماندگار می شود. بی شک این قلعه از عوامل مهم ماندگاری و حفاظت استانبول از دست دشمنان بوده است. در این مقاله سعی کردیم اطلاعات مختصری از تاریخچه و معماری این قلعه باشکوه را در اختیار شما قرار دهیم تا با آشنایی بیشتر به ترکیه سفر کنید و از تماشای این دژ مستحکم نهایت لذت را ببرید.

 

 

نظرتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.