آفریقای جنوبی از مهمترین کشورهای قاره آفریقا محسوب می شود که آداب و رسوم آن مانند دیگر کشورهای آفریقایی زبانزد تمام مردم دنیاست. به طور کلی آداب و رسوم و فرهنگ مردم آفریقا و غذاهای محلی آنها برای ما ایرانیان کاملا ناشناخته هستند و تصور چندان خوبی نسبت به آنها نداریم. در حالیکه اگر یکبار به این کشور سفر کنید تصوراتتان عوض می شود. در این مطلب از همیارتریپ می توانید با بهترین غذاهای سنتی در آفریقای جنوبی آشنا شوید تا در سفر به این کشور بدانید چه غذایی باب میلتان است.
بهترین غذاهای سنتی در آفریقای جنوبی
گوشت عنصر اصلی اغلب غذاهای آفریقا جنوبی است؛ از خورشهای دلچسب گرفته تا کاریهای غنی. طیف غذاهای آفریقایی بر پایه گوشت میتواند از غذاهای مورد علاقه آشنا مانند مرغ، گوشت گاو و بره تا غذاهای عجیب و غریب و منطقهای مانند شترمرغ، اسپرینگ باک (springbok)، ایمپالا (impala) و حتی کروکودیل متغیر باشد.
Braai، معادل باربیکیو در آفریقای جنوبی، یکی از محبوبترین سبکهای آشپزی آفریقایی است که در آن گوشت بار دیگر ستاره نمایش است. این خوراک که از کلمه هلندی «گوشت کبابی» گرفته شده است، با سایر اشکال کباب کردن متفاوت است، زیرا باید روی آتش انجام شود و آتش اغلب حتی پس از پختن غذا روشن میماند. این غذای معروف آفریقا جنوبی، بیش از یک روش ساده برای تهیه غذا، یک روش پختوپز است که غرق در سنت بوده و همه فرهنگها و گروهها را در بر میگیرد، مردم را در سراسر کشور گرد هم میآورد و برای هر رویداد اجتماعی یا جشنی مناسب است.
در حالی که braais تقریباً همیشه از طیف وسیعی از گوشتهای کبابی تشکیل شده است، غذاهای جانبی خوشمزه بسیاری نیز پیدا خواهید کرد که آن ادویههای معمولی آفریقای جنوبی را در بشقاب میآورند. این غذای خوشمزه اغلب با نوشیدنیهای مختلف سرو میشود و به فضای جشن میافزاید.
اگر گیاهخوار هستید و نمیدانید انتخابهای شما در آفریقای جنوبی چیست، نگران نباشید. امروزه اغلب میتوانید نسخههای سبزیجاتی از محبوبترین غذاها را پیدا کنید، به خصوص در شهرهای بزرگتر مانند کیپ تاون و ژوهانسبورگ.
غذاهای محلی آفریقا جنوبی
از غذاهای محلی گرفته تا دسرها و خوراکیهای شیرین سنتی معروف، همگی در لیست غذاهای پرطرفدار برای امتحان کردن در آفریقا جنوبی آورده شدهاند:
۱.بوبوتی:
این غذا توسط بسیاری به عنوان غذای ملی آفریقای جنوبی شناخته میشود، یک غذای گوشتی و یکی از معروفترین نمونههای غذاهای کیپ مالایی است. این غذای مقوی ترکیبی از گوشت چرخ کرده، معمولاً گوشت بره یا گاو، با ادویه کاری (زردچوبه، زیره، پودر کاری)، پیاز، نان خیس شده با شیر و میوههای خشک است. بوبوتی معمولاً با برنج زرد، که یکی دیگر از غذاهای اصلی آفریقای جنوبی است، سرو میشود. این دستور غذا را میتوان به جای گوشت چرخ کرده با عدس نیز درست کرد، بنابراین اگر گوشت نمیخورید، همچنان میتوانید این غذای خوشمزه را امتحان کنید.
۲. چاکالاکا و پاپ:
دو غذای جانبی محبوب دیگر با نوع طبخ braai که اغلب در کنار غذای اصلی مانند boerewors میل میشوند. چاکالاکا یک غذای آفریقای جنوبی بر پایه سبزیجات است که ترکیبی از لوبیا، پیاز، فلفل، هویج و ترکیبی منحصر به فرد از ادویهجات است تا در کنار گوشت، طعمی تند ایجاد کند. همچنین در کنار چاکالاکا اغلب پاپ سرو میشود، یک غذای جانبی ذرت که شبیه پولنتا (polenta) است. چاکالاکای تند و پاپ خامهای ترکیبی برنده را ایجاد میکنند و این دو خوراکی هستند که حتماً باید در لیست شما برای امتحان باشند.
۳. وتجیکو:
در لغت به معنای “غذای قابلمهای کوچک” است، یکی دیگر از غذاهای سنتی است که در بسیاری از مناطق آفریقای جنوبی خورده میشود. این خورشت شامل گوشت و سبزیجات است که روی شعله باز در قابلمه چدنی آرام پخته میشود. این غذا به صورت لایهلایه پخته میشود و تا زمانی که برای خوردن آماده نشده باشد نباید آن را هم بزنید. نتیجه یک طعم غنی و متنوع است، و از آنجایی که لایهها از هم جدا میشوند، هنوز هم باید بتوانید هنگام غذا خوردن، همه مواد را تشخیص دهید. انواع مختلفی از پوتجیکو را در سراسر آفریقای جنوبی خواهید یافت، اما توصیه ما به شما پوتجیکو تهیه شده از دم گاو است.
۴.پودینگ مالوا:
در حالی که آفریقای جنوبی به غذاهای گوشتی خود را معروف است، اما چند دسر وجود دارد که واقعاً ارزش امتحان کردن را در طول سفر شما دارد؛ یکی از آنها پودینگ مالوا است. این دسر کیپ هلندی از آرد، نوشابه، شیر، کره، تخم مرغ و ماده اصلی مربای زردآلو تهیه میشود. سپس روی غذا با یک سس غنی از خامه، کره، شکر و وانیل پوشانده میشود. سس روی پودینگ در حالی که هنوز داغ است ریخته میشود و به آن اجازه میدهد تا همه چیز خیس بخورد و مرطوب بماند. در حالی که چند نظریه در مورد منشأ این نام وجود دارد، بسیاری معتقدند که به دلیل طعم شیرین و بافت مطبوع کیک، این نام از کلمه آفریقایی malvalekker به معنای گل ختمی گرفته شده است.
غذاهای خیابانی آفریقا جنوبی
در اینجا برخی از خوشمزهترین و محبوبترین غذاهای خیابانی آفریقای جنوبی را آوردهایم که اگر روحیه غذا دوستی دارید، حتماً باید آنها را امتحان کنید.
۱.بانی چاو:
یکی دیگر از غذاهای خیابانی آفریقای جنوبی، بانی چاو است. علیرغم آنچه از نام آن پیداست، به جای خرگوش با گوشت گوسفند درست میشود و از یک قرص نان توخالی پر شده با کاری گوشت تشکیل میشود. شما همچنین میتوانید نسخههای گیاهی تهیه شده با کاری لوبیا یا عدس را به جای گوشت گوسفندی سنتی پیدا کنید. این غذا از جامعه هندی شهر دوربان، شهری در سواحل شرقی آفریقای جنوبی میآید و چند نظریه در مورد منشأ آن وجود دارد.
یک نظریه ادعا میکند که این ظرف به عنوان راهی آسان برای حمل ناهار برای کارگران هندی ساخته شده است. نظریه دیگر این است که به عنوان غذایی اختراع شده است که نیازی به استفاده از کارد و چنگال برای خوردن آن نیست. منشأ واقعی هر چه باشد، چیزی که همه میتوانند روی آن اتفاق نظر داشته باشند این است که این غذای ساده و در عین حال دلچسب، چقدر خوشمزه است.
۲. وتکوئک:
به معنای «کیک چرب» است. نوعی توپ خمیر پخته شده که ساده و در عین حال خوشمزه است. این غذای معمولی آفریقای جنوبی سرخ شده است و ظاهری شفاف و طلایی به آن میبخشد و فضای داخلی آن را به طرز غیر قابل مقاومتی پف میکند که نمیتوانید صبر کنید تا دندانهای خود را در آن فرو کنید. این غذای همه کاره با هر دو چاشنی شور و شیرین، از پنیر گرفته تا عسل، سرو میشود. یک رویه معمولی گوشت چرخ کرده گوشت گاو کاری شده است، و اغلب فروشندههای خیابانی را میبینید که وتکوئک پر شده با این پرکننده خوشمزه را میفروشند. این غذای خیابانی با نام آماگوینیا نیز شناخته میشود.
۳. واکی تاکی:
نام واکی تاکی به سر و پای مرغ اشاره دارد که آفریقای جنوبی آن را به عنوان یک خوراکی بسیار خوشمزه خیابانی میداند. به دو صورت وجود دارد که هر دو سرخ شده و بسیار خوش طعم میشوند. این ظرف ممکن است آنقدرها اشتها آور به نظر نرسد، اما وقتی آن را امتحان کنید نمیتوانید جلوی خودتان را بگیرید.
۴. جانی روتی:
این اسنک خیابانی که به عنوان تنقلات غذاهای خیابانی دوربان معروف است، مورد علاقه مردم محلی و نوجوانان است. این غذای خوشمزه که با کاری گوشت گوسفند و پنیر پر شده است، یک غذای محلی است.
۵. اسمایلی:
این غذا سر گوسفند است، اما وقتی آن گوشت آبدار را بخورید، عاشق این غذای عجیب و غریب خواهید شد. زمانی که قصابان در دوران آپارتاید گوشت مرغوب یا اصلی را به دست میآوردند، ساکنان مجبور بودند به سر حیوانات بسنده کنند؛ به این ترتیب ساکنان سر گوسفندان را میجوشانند و با استفاده از میلههای فلزی خز را جدا میکنند. گوشت واقعا لطیفی دارد و مردم آن را با دست خالی میبلعند. غرفههای بسیار زیادی در آفریقای جنوبی وجود دارد که این غذای معروف را میفروشند.
۶.سوسیس Boerewors:
یکی از محبوبترین غذاها در آفریقای جنوبی، نوعی سوسیس است که از گوشت چرخ کرده تهیه میشود و در سراسر کشور از آن لذت میبرند. در حالی که ممکن است ساده به نظر برسند، اما این سوسیسهای خوشمزه از دستورالعملهای دقیق پیروی میکنند و باید ۹۰ درصد گوشت داشته باشند تا بهعنوان سوسیس به حساب بیایند. ده درصد باقیمانده برای ادویههایی مانند میخک، جوز هندی و گشنیز یا سایر مواد مانند گوشت بره یا خوک است که به آن اضافه میشود تا طعم بهتری بدهد. این غذای اصلی در کنار سایر غذاهای جانبی مانند یک رول نان کبابی سرو میشود.
۷.بیلتونگ:
نوعی گوشت خشک شده است که در سراسر آفریقا، به ویژه در آفریقای جنوبی رایج است. این نام از کلمات هلندی “bil” به معنای گوشت و “tong” به معنای نوار گرفته شده است. بیلتونگ بر خلاف سایر گوشتها که ممکن است با آن آشنا باشید که معمولاً برش داده میشوند، مرینیت شده و پخته میشود؛ ابتدا در سرکه پخته میشود، سپس در هوا خشک میشود و به صورت نوار برش داده میشود. این فرآیند منجر به تولید گوشت خشک کرهای نرم و طعمدار خواهد شد. انواع معمولی بیلتونگ شامل گوشت گاو، مرغ یا ماهی است. بیلتونگ معمولاً به تنهایی به عنوان میان وعده مصرف میشود یا میتوان آن را به عنوان یک ماده در سایر وعدههای غذایی آفریقا جنوبی گنجاند.
۸. کوتا:
این غذا مانند نوعی بانی چاو است. این غذای اصلی پمپ بنزینهاست که یک چهارم نان است و روی آن چیپس داغ قرار دارد. همچنین دارای وین و پولونی با سس گوجه فرنگی اضافه شده به آن است. این غذای خیابانی چندان آشنا نیست اما باید این غذا را بخورید زیرا بخشی از غذاهای خیابانی است.
۹. رول بوری:
این یکی دیگر از غذاهای خیابانی عالی و خوشمزه است که معده را سیر میکند. نوعی هات داگ که یک رول یک نان سفید است که روی آن سوسیس، سس گوجه فرنگی و پیاز سرخ شده است. این غذای اصلی آفریقای جنوبی را در یک شب عالی با خانواده یا دوستان میل کنید.
۱۰. گتسبی:
شامل طیف گستردهای از مواد پرکننده از جمله مرغ، استیک، غذاهای دریایی، پولنی یا وین، چیپس، سالاد، پنیر، تخم مرغ و سس است. این باگت هیولایی که در اواسط دهه ۷۰ توسط رشاد پاندی از سوپر فیشری اختراع شد و به دلیل اندازه و طعم و مزههایش «گتسبی بزرگ» نامیده میشود.
۱۱.کوکسیستر:
یکی دیگر از خوراکیهای شیرین غیر قابل چشم پوشی کوکسیستر است، یک شیرینی شیرین که از خمیر بافته شده درست میشود و سرخ میشود و سپس در شربتی چسبناک و شیرین پوشانده میشود و ظاهری ترد و خوشمزه به آن میدهد. اگر در کیپ تاون هستید، باید مراقب koeksister، نسخه کیپ مالایی این غذا نیز باشید. این نوع به شکل توپهای خمیر سرخ شده، اغلب در دارچین یا نارگیل میآید. هر کدام را که دوست دارید امتحان کنید، این غذای محبوب آفریقای جنوبی را میتوانید در غرفههای غذای خیابانی و سوپرمارکتها پیدا کنید.
۱۲. شیسا نیاما:
در لغت به معنای «گوشت سوخته» در زولو است، دارای انواع گوشتهای باربیکیو، از جمله بوئروور، استیک، گزمه، مرغ و دندهها، میباشد که به روش braai پخته میشوند. این گوشتهای کبابی معمولاً با انواع سایدها از جمله میلیپاپ سنتی و چاکالاکا سرو میشوند.
۱۳.موگودو:
خوراکی است که آهسته پخته میشود و در سراسر آفریقا بسیار محبوب است و گاهی اوقات شامل رودههای گاو یا گوسفند نیز میشود که میتوانید بوی آن را در یک مایل دورتر در یک قابلمه بزرگ روی آتش در اکثر شهرستانهای آفریقای جنوبی استشمام کنید. موگودو معمولاً با پاپ یا تیف (فرنی تخمیر شده) سرو میشود.