بلندترین کوه های جهان در سال 2024 کدامند؟

بلندترین کوه های جهان به یکی از مهمترین و بهترین جاهای دیدنی دنیا تبدیل شده اند و کوهنوردان زیادی به قصد فتح قله ها، به کشورهای مختلف دنیا سفر می کنند. اگر شما هم به کوهنوردی علاقه دارید بهتر است با مرتفع ترین کوه های جهان آشنا شوید. البته احتمالا همگی نام قله اورست را به عنوان بلندترین کوه در دنیا شنیده اید، اما در این مقاله از همیار تریپ قصد داریم خطرناک ترین کوه جهان و قله های جهان به ترتیب بیشترین ارتفاع را به شما معرفی کنیم و به شما بگوییم که دماوند چندمین کوه بلند جهان است.  

کوه اورست؛ 8848 متر

بیشترین کوه های مرتفع دنیا در قاره آسیا قرار گرفته اند، که بلندترین کوه در بین آنها، اورست نام دارد. این کوه مرتفع و زیبا 8848 متر ارتفاع دارد و در کشور نپال در قاره آسیا قرار گرفته است. در کشور نپال رشته کوه هیمالیا قرار گرفته است که کوه ها و قله های مرتفع دنیا، از جمله اورست در آن قرار گرفته است. از جمله نکات جالبی که می توان در مورد اورست عنوان کرد، می توان موارد زیر را نام برد:

  • در ابتدای نام این کوه، قله 15 بود
  • ارتفاع این قله در سال 1856 با روش های محاسباتی مثلثاتی تعیین شد
  • ارتفاع اورست در سال 2015 به علت زلزله در نپال، 2.5 سانتی متر کوچکتر شد
  • در هر سال ارتفاع اورست، 4 میلی متر افزایش پیدا می کند
  • 5 هزار کوهنورد موفق به فتح این قله شده اند (از جمله پیرزن 73 ساله، دختر بچه 13 ساله و اریک وایهنمایر نابینا)
  • از هر 100 نفر فاتح قله اورست، 4 نفر فوت شده اند
  • 200 جسد در این کوه دفن شده اند
  • با وجود 50 تن زباله در اورست، این کوه کثیف ترین کوه جهان لقب گرفته است
  • اولین صعود به این کوه در سال 1953 اتفاق افتاده است
کوه اورست، بلندترین کوه جهان
کوه اورست، بلندترین کوه جهان

کوه کی 2؛ با ارتفاع 8611 متر

دومین کوه بلند جهان با ارتفاع 8611 متر، کوه کی 2 نام دارد. این کوه مرتفع که در سال 1856 نقشه برداری شد، در مرز پاکستان و چین، در رشته کوه قراقروم قرار گرفته است. یکی از القاب معروف این کوه، کوه قاتل است، چون از هر 4 نفر که اقدام به صعود برای این قله کرده اند، یک نفره جان خود را از دست داده است. فقط سه ایرانی موفق به صعود این قله شده اند و متاسفانه یک کوهنورد ایرانی در مسیر صعود به این قله در طوفان های سهمگین، جان خود را از دست داده است. 

کوه کی 2؛ دومین کوه بلند در جهان
کوه کی 2؛ دومین کوه بلند در جهان

کوه کانگچنجونگا؛ با ارتفاع 8586 متر

بلندترین کوه جهان قبل از اورست چه بود؟ کوه کانگچنجونگا، بلندترین کوه تا سال 1849 و قبل از کشف کوه اورست بوده است. این کوه نیز در رشته کوه هیمالیا و در مرز هند و نپال قرار گرفته است. این کوه هم مانند کوه کی 2، یکی از خطرناک ترین کوه های جهان محسوب می شود که افراد زیادی از صعود به آن باز مانده اند. جالب است بدانید که فقط دو فرد ایرانی یعنی عظیم قیچی ساز و رضا شهلایی، به این قله صعود کرده اند.

کوه کانگچنجونگا؛ سومین کوه بلند جهانکوه لهوتسه؛ با ارتفاع 8516 متر

یکی دیگر از بلندترین کوه های جهان هم در رشته کوه هیمالیا و در مرز کشورهای چین و تبت قرار گرفته است. کوه لهوتسه از طریق گلوگاه جنوبی به اورست متصل شده و دارای برآمدگی به طول 3 کیلومتر است. نکته جالب توجه در مورد کوه لهوتسه، اولین فاتح زن آن است که پروانه کاظمی از ایران بوده است. پروانه کاظمی در یک فصل توانست علاوه بر قله اورست، به صورت همزمان، کوه لهوتسه را فتح کند.

کوه لهوتسه؛ چهارمین کوه بلند جهان
کوه لهوتسه؛ چهارمین کوه بلند جهان

کوه ماکالو؛ با ارتفاع 8463 متر

یکی از سخت ترین کوه ها برای صعود در دنیا، کوه ماکالو است که در رشته کوه هیمالیا قرار گرفته و پنجمین کوه بلند جهان محسوب می شود. این کوه که شبیه به یک هرم چهار وجهی است، توسط هفت نفر از کوهنوردان ایران فتح شده است و پروانه کاظمی اولین زن ایرانی فاتح کوه ماکالو بوده است. اولین صعود به این کوه خطرناک، در سال 1955 رخ داده است.

کوه ماکالو؛ پنجمین کوه بلند در جهان
کوه ماکالو؛ پنجمین کوه بلند در جهان

کوه چوایو؛ با ارتفاع 8201 متر

کوه چوایو، به عنوان آسان ترین کوه در بین بلندترین کوه های جهان، برای صعود شناخته می شود. این کوه نیز رشته کوه هیمالیا و در مرز چین و نپال قرار گرفته است. اولین صعود به کوه چوایو در سال 1954 رخ داد و در سال 1379 اولین گروه کوهنوردی ایرانی به این کوه مرتفع صعود کردند. عظیم قیچی ساز از معروف ترین کوهنوردان ایرانی در سال 1392، بدون کمک گرفتن از اکسیژن مصنوعی توانست این قله را فتح کند. 

کوه چوایو؛ ششمین کوه بلند جهان
کوه چوایو؛ ششمین کوه بلند جهان

کوه دهالاگیری؛ در ارتفاع 8167 متر

کوه دهالاگیری در رشته کوه هیمالیا، لقب هفتمین کوه بلند در جهان را به خود اختصاص داده است. ای کوه که معنای نام آن، کوهستان سفید است، در بخش شمالی کشور نپال قرار گرفته است. کوه دهالاگیری نیز یکی از کوه های نسبتا آسان برای صعود محسوب می شود، اما طبق آمار تا سال 2023، 56 نفر در راه صعود به آن جان خود را از دست داده اند. 

اولین صعود به این کوه 8167 متری، در سال 1960 رخ داد و در سال 1388 اولین افراد ایرانی به نام های مهدی اعتماد فر و حسین انصاری موفق به صعود شدند. البته این افراد در سال 1385 شانس خود را برای صعود امتحان کردند که متاسفانه به علت شرایط جوی نامناسب موفق نبودند.

کوه دهالاگیری با ارتفاع 8167 متری، هفتمین کوه بلند جهان
کوه دهالاگیری با ارتفاع 8167 متری، هفتمین کوه بلند جهان

کوه ماناسلو؛ با ارتفاع 8156 متر

در بین کوه های رشته کوه هیمالیا، نام کوه ماناسلو نیز به عنوان یکی از بلندترین کوه های جهان دیده می شود. این کوه با ارتفاع 8156 متری، رتبه هشتم در بین بلندترین کوه های جهان را به خود اختصاص داده است.  با توجه به مناظر زیبایی که از ارتفاعات این کوه مشخص است افراد زیادی میل به صعود به این کوه را دارند، اما متاسفانه افراد زیادی هم در این راه جان خود را از دست داده اند. از جمله این افراد می توان به 15 نفر از کوهنوردان کره جنوبی اشاره داشت که در سال 1972 گرفتار بهمن شدند.

کوه ماناسلو؛ هشتمین کوه بلند جهان
کوه ماناسلو؛ هشتمین کوه بلند جهان

کوه نانگا پاربات؛ با ارتفاع 8126 متر

نهمین کوه بلند جهان نیز مانند دیگر کوه های بلند در دنیا، در رشته کوه هیمالیا قرار گرفته است. نانگا پاربات در کشور پاکستان قرار دارد دومین کوه خطرناک در جهان محسوب می شود. پس از کوه آناپورنا که دهمین کوه بلند جهان است، این کوه بیشترین کشته را در راه صعود به خود اختصاص داده است. یکی از عنوان هایی که به این کوه اختصاص داده می شود، بزرگترین نمای صخره ای در بین کوه های جهان است. اولین صعود به این کوه 8126 متری در سال 1953 اتفاق افتاد و در سال 1387 نیز اولین گروه ایرانی موفق به صعود به این قله شدند.

کوه نانگا پاربات؛ نهمین کوه بلند در دنیا
کوه نانگا پاربات؛ نهمین کوه بلند در دنیا

کوه آناپورنا؛ در ارتفاع 8019 متر

خطرناک ترین و مرگبار ترین کوه جهان، کوه آناپورنا نام دارد که در رشته کوه هیمالیا قرار گرفته است. آمار وحشتناک 41 درصد کشته برای کوهنوردانی که قصد صعود به این کوه را داشته اند برای آناپورنا به ثبت رسیده است. از جمله نکات جالب در مورد کوه آناپورنا می توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • اولین صعود در سال 1950، توسط موریس هرزوگ و لویی لاشنال اتفاق افتاد
  • موریس هرزوگ و لویی لاشنال به علت سرمای بیش از حد و یخ زدگی، انگشتان خود را از دست دادند
  • عظیم قیچی ساز در سال 1391 اولین ایرانی بود که موفق شد به کوه آناپورنا صعود کند
  • رضا شهلایی در سال 1394 دومین ایرانی بود که موفق به صعود شد
  • عظیم قیچی ساز در بهار سال 1391 توانست در قله آناپورنا پرچم کشور عزیزمان را به اهتزاز درآورد 
کوه آناپورنا؛ دهمین کوه بلند در جهان
کوه آناپورنا؛ دهمین کوه بلند در جهان

 دماوند چندمین کوه بلند جهان است؟

یکی از سوالات مهمی که در مورد بلندترین کوه های جهان در بین ایرانیان به وجود می آید، رتبه کوه دماوند است. کوه دماوند در رشته کوه البرز و در بخش لاریجان شهرستان آمل قرار گرفته است. با توجه به نمای زیبای قله دماوند، این کوه یکی از بهترین جاهای دیدنی ایران محسوب می شود. از جمله نکات مهم در مورد کوه دماوند می توان موارد زیر را نام برد:

  • قله دماوند طبق پایگاه ملی داده های علوم زمین ایران 5670 ارتفاع دارد
  • دماوند طبق وب گاه رصدخانه زمین ناسا، دارای 5671 متر ارتفاع است
  • دماوند در بین بلندترین کوه های جهان رتبه 12 را از آن خود کرده است
  • آخرین فوران این قله آتشفشانی، 38500 سال پیش بوده است
  • قطر دهانه قله دماوند از یخ پوشیده شده است
  • قطر دهانه دماوند 400 متر است
دماوند؛ دوازدهمین کوه بلند در جهان
دماوند؛ دوازدهمین کوه بلند در جهان

کلام آخر

بلندترین کوه های جهان در رشته کوه هیمالیا قرار گرفته اند و فقط یکی از 10 کوه بلند جهان در رشته کوه قراقروم قرار دارد. در این مقاله سعی کردیم شما را با 10 کوه بلند در دنیا آشنا کنیم و در مورد خطرناک ترین کوه های جهان و رتبه کوه دماوند در بین بلندترین قله های جهان بپردازیم. با مطالعه‌ی این مقاله می توانید با مرگبارترین کوه ها و صعود کنندگان ایرانی به قله اورست نیز آشنا شوید.

سوالات متداول

قله اورست با ارتفاع 8848 متری

قله دماوند با ارتفاع 5671 متری، دوازدهمین کوه بلند جهان است

2 Comments
  1. حسین says

    شما ده قله برتر جهان را از نظر ارتفاع از سطح دریا بیان کردید ولی رتبه دماوند از نظر ارتفاع از سطح دریا شصت و ششم هست .
    از نظر ارتفاع نسبی دماوند دوازدهم دنیاست نه ارتفاع از سطح دریا

  2. سعیدشمس says

    دقیقا انار اشتباه میدن فقط دوازده تا بالای هشت هزار داریم دماوند ۵۶۰۹مترهسش

نظرتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.